Тези 7 съставки в шампоана може да увредят косата ви

kosa-shampoan-1

Има много марки шампоан, които съдържат вредни съставки, за да е по- траен продуктът. Ако косата ви е увредена, въпреки че сте намалили употребата на агресивните фактори като боя за коса, сешоар, преса и пр., ето кои 7 активни химикала в шампоана ви могат да причиняват проблема:

7. Сулфат. Това е съставката, която образува пяната, когато продуктът влиза в контакт с водата. Действа като детергент и придава блясък, като отмива мазнината от скалпа. Продължителната му употреба може да причини изсушаване.

6. Диетаноламин (ДЕА) и триетаноламин (ТЕА). Диетаноламинът е химическо вещество, което се използва дори в праховете за пране. Триетаноламинът обикновено се използва за хидратиране, шампоани и пяна за бръснене. Комбинацията от двете съставки причинява алергии, комедони и дори може да раздразни скалпа.

5. Формалдехид. Получава се при катализирано окисляване на метилов алкохол, поради това е силно запалим. Използва се като консервант в доста козметични продукти, включително шампоани и кремове. Потенциален алерген, който може да причини раздразнение на кожата и дори пърхот.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

shampoan

4. Парабени. Използват се, за да удължат живота на шампоана. Обикновено не причинява алергии при повечето хора. Но при някои може да причини раздразнение на кожата, зачервяване, дерматит и др.

3. Метилизотиазолинон. Също е консервант, който често се съдържа в козметиката, боите и дори почистващите продукти. Може да причини чувствителност на скалпа и дори да причини дерматологични проблеми.

2. Пропиленгликол. Вид алкохол. Обикновено се използва за хидратиране в козметичните продукти. Продължителната му употреба може да изсуши косата, особено ако не се съчетае с подходящия балсам.

1. Минерално олио за коса. Представлява течен субпродукт от дестилацията на петрол. Безцветен е и може да омазни косата. Обикновено се съдържа в лубриканти, продукти за красота и много шампоани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *