Съвети за растеж на косата

rastej-na-kosata

Ако искате косата ви да расте по- бързо, ви представяме поредица от съвети, които ще ви помогнат да го постигнете.

Как да се грижим за косата, за да стимулираме растежа й?

Всеки ден косата ни е изложена на различни фактори, които я изтощават и могат да спрат растежа й. Климатът, замърсяването, храненето, употребата на химически вещества, преса и сешоар, могат да увредят здравето й. Затова, бъдете постоянни в грижите и подхранването, за да помогнат за растежа.

– Стимулирайте кръвообращението на скалпа. Достатъчно е да се срешете с 50 внимателни движения, от корена към върховете.
– Правете масажи. Всяка нощ преди лягане правете масаж на скалпа си в продължение на 10 минути. Правете го с върховете на пръстите, внимателно, с нежни кръгообразни движения.
– Подстригвайте връхчетата веднъж месечно. Върховете обикновено са най- увредени и затова трябва редовно да се подстригват.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

rastej-kosa
– Избягвайте ресането на влажна коса. Когато косата е влажна, е по- уязвима и по- лесно се уврежда и къса. Изчакайте да изсъхне, преди да я срешете.
– Не си мийте косата всеки ден. Експертите препоръчват миенето на косата да не е ежедневно, за да може да се възстановява от употребата на козметични продукти.
– Избягвайте продукти със силикон. Обещават по- здрава коса, без увреждания. Но тези продукти могат да запушат фоликулите, като пречат на растежа.
– Хранете се с повече протеини. Много са важни за подхранването и растежа на косата. Увеличава консумацията на риба, яйца и месо.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *