Признаци, че косата ни не е здрава

kosa-greshki

Когато скалпът ни не е здрав, косата ни започва да показва определени симптоми, които ни показват, че нещо не е както трябва. Ето някои от най- често срещаните проблеми.

Много мазнина

Завишените количества мазнина по косата и скалпа са продукт от завишената активност на мастните жлези. Когато косата ни е мазна, постоянно чувстваме, че е мръсна, може и да мирише неприятно. Мазнината прави косата ни да изглежда безжизнена, трудно се реши.

Себореен дерматит

Този проблем е причинен от големите количества мазнина, която причинява дразнение на дермиса. Води до възпаляване на зоната, зачервяване, сърбежи и образуване на жълти люспи.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

parhot

Пърхот

Често срещан проблем. Отново причината за появата му е завишеното образуване на мазнина. Но може да се появи и от прекомерно изсушаване. Пърхотът не е нищо повече от мъртви клетки.

Косопад

Друг сериозен проблем за косата е косопадът. Причинява се от свиване на космените фоликули, което причинява падане на косата. Може да се дължи на дефицит на витамини, стрес, хормонални промени, лекарства, високи количества мазнина, отслабване на косата и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *