Косопад при венерически болести

Може да се твърди, че в училищата въпросите за сексуалното образование, включително и за венерическите болести, се разглежда твърде оскъдно. Тъй като любопитството по темата е доста голямо: дали полово – предаваните болести могат да предизвикат косопад, потърсихме компетентното мнение на специалист – дерматолог. Ето какво споделя той пред kosopad-bg.net

косопад и венерически болести

Според експертите наистина съществуват венерически болести, които могат да доведат до състояние на косопад. Но самото олисяване е вторична реакция на тялото, а най – честият причинител в този аспект е най – коварното от тези заболявания – сифилис.

Тази толкова сериозна болест, може да предизвика косопад чак в последните стадии на своето пагубно развитие, но докато се стигне до подобно положение, организмът ще сигнализира с поредица от предупредителни знаци. До появата на косопад се стига заради въздействието на бактерията – причинител трепонема паллидум, която засяга космените фоликули.

На въпросът дали може да се появи косопад след като сте пипали косата с мръсни ръце, специалистите са категорични, че това е малко вероятно. Тъй като скалпът не може да се зарази с пипане, ако преди това сте пипали влагалището на болна жена например. Но все пак има вероятност това да се случи, ако имате отворени (дори и малки) рани някъде по кожата. Доста често срещани и не така безобидни болести като срамни въшки и херпес, не могат да предизвикат косопад.

За да бъдете сигурни, че няма вероятност да се заразите, е добре да имате постоянен партньор, който също като вас не е склонен да се впуска в безсмислени авантюри. Добре е да знаете, че презервативът намалява риска, но в крайна сметка не предпазва от заразяване със сифилис и трипер. Също така от голямо значение е личната хигиена, задължително след всеки акт трябва да се измивате със сапун и вода. Но ако все пак се заразите, появата на косопад е най- малкият ви проблем.

Помнете, че сифилисът е една много коварна болест и ако не бъде стопирана навреме, последствията са повече от драматични. Стига се до унищожаване на вътрешните органи, загуба на памет и деменция, агония и смърт. Бъдете внимателни.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *