Какво да правим при косопад?

kosopad-navici

Различни фактори влияят върху косопада. Стресът, неправилното хранене или просто е въпрос на наследственост. Нека разгледаме няколко полезни съвета за спиране на косопада.

Косата, освен че има предпазваща функция, има голямо значение за външния ни вид. Дали имаме много или малко коса има голямо значение както за мъжете, така и за жените. Намаляването на косата може да ни причини серия от комплекси и психически разстройства.

Различни фактори влияят върху косопада, стреса, неправилното хранене или просто влияят гените.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosopad-chetka

– Консултирайте се навреме със специалист. Ако виждате, че косата ви пада обилно, трябва да се консултирате с лекар. Понякога косата не расте, когато космения фоликул вече е мъртъв.

– Хранете се здравословно. Така както неправилното хранене влияе върху тялото, това се отразява и върху косата. Препоръчително е ядем зелени зеленчуци, червено месо, храни богати на цинк, магнезий и желязо. Пийте достатъчно вода. Избягвайте кафето, мазнините, сладкото и др.

– Преодолейте стреса и ежедневното напрежение. Въпреки че има генетични фактори, които могат да доведат до косопад, е доказано, че ситуациите на стрес могат да ускорят косопада.

– Грижете са адекватно за косата си. Избягвайте подлагането на косата на високи температури, избягвайте силно химичните продукти за коса и пр. Не я дръжте вързана за дълго време.

– Правете масажи на главата. Това е ефикасна техника, която подобрява оросяването на зоната. Така до косата ни достигат повече хранителни вещества.

– Открийте причините за косопада. Може да се дължи на болест, бременност, смяната на сезоните и пр.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *