Митове за косопада, от които да не се страхувате

kosopad-problem

Косопадът е нормално явление, особено при смяна на сезоните. Това, което не е нормално, е обилният косопад, който може да засегне и мъжете, и жените, и да доведе до оплешивяване. Около тези процеси са се натрупали доста митове, които ще разгледаме по- подробно.

1. Постоянното излагане на слънце стимулира оплешивяването. Не се страхувайте от слънцето, когато става въпрос за косопад. Това е един от многото митове по темата: че събирането на слънчеви лъчи или солариума могат да доведат до косопад.

2. Шапките причиняват косопад. Носете шапки, без да се притеснявате. Не се притеснявайте нито от шаловете, нито от кърпите, защото няма как да причинят косопад. Ако някой от тези аксесоари не е чист, може да причини инфекции, които да доведат до косопад, затова ги перете редовно. Но употребата им не е причина за оплешивяване.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-shtitovidna-jleza

3. Въглехидратите могат да причинят косопад. Въглехидратите и червеното месо доставят витамини и вещества за растеж на косата. Така че дефицитът на тези храни може да причини косопад. Хранителните добавки не са достатъчни да заместят здравословната храна.

4. Гелът причинява косопад. Нито гелът, нито лакът за коса могат да причиняват косопад. Но прекаляването с маша, преса и сешоар засилват проблема.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *