Какво да правим, ако имаме косопад

Косопадът е състояние, което се среща и при двата пола. Много често този проблем води до намаляване на самочувствието, заради постоянните коментари, които често са и язвителни.

Много е важно да знаем какво точно причинява косопада, въпреки че е доста трудно. Може да е стрес, депресия, анемия, лошо хранене, хормонални проблеми и пр.

kosopad-sredstva

„ЕФЕКТ – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ЛОШО КРЪВООБРАЩЕНИЕ

Ако това е причината за вашия косопад, защото кислородът не достига до корените, може да включите повече физическа активност в ежедневието си – разходки, каране на колело, ползване на стълби.

Също така можете да си правите масажи на скалпа – дали на сухо, дали с масло, или докато си слагате шампоана.

ЗАБОЛЯВАНИЯ

Някои болести могат да причинят косопад. Ако косопадът ви е обилен или продължава повече от месец – два, обърнетеOLYMPUS DIGITAL CAMERA се към лекаря си, за да се направят изследвания.

СТРЕС

Стресът или събитие, което променя живота ви може да ви причини косопад. Стресът се отразява зле и на цялостното ни здравословно състояние. Затова трябва да се научим да го контролираме чрез техники за релакс, както и на други дейности, които ни разсейват.

НЕДОСТИГ НА ВЕЩЕСТВА

Също често срещана причина за косопад. Получава се, когато се храним неправилно. Трябва да включим повече храни, богати на витамини в храната си – цели зърна, плодове, зеленчуци. Може да вземете и мултивитамини за по- бърз ефект.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *