Как пърхотът да не се появява повече

Пърхотът е враг на скалпа, а борбата срещу него трябва да е постоянно. Хубавото е, че можем да се отървем от гадните бели люспи с търпение и постоянство.

parhot

ЗАЩО СЕ ПОЯВЯВА ПЪРХОТА?
В организма ни има гъби, които се хранят от мазните жлези, но има и други причини за появата му.

Усещате ли, че се появява повече пърхот заради стрес? Може би, когато сте тъжни? Също така пърхот може да се появява поради липса на витамини или защото много често си миете косата. Климатът също може да има решаваща роля.

Със сигурност, ако сте имали пърхот, не искате повече да се появява.

„ЕФЕКТ- 2“ – ПОМАГА И СРЕЩУ ПЪРХОТ! ВИЖ ТУК

ПАЗЕТЕ СЕ
За да избегнете пърхота трябва да се пазите както физически, така и психически. Затова избягвайте стреса или всеки parhot-savetiдразнител, който ви създава дискомфорт. Също така, трябва да се храните балансирано като наблегнете на растителните протеини, цинк, мастни киселини, омега- 3, витамин В.

ИЗБЯГВАЙТЕ АГРЕСИВНИТЕ ПРОДУКТИ
Вашите шампоани, балсами и маски трябва да са нежни към кожата. Когато се къпете, не си мийте косата с много гореща вода, а когато се плакнете, използвайте студена, така скалпът ще стане по- силен, а и кръвообръщението ще се подобри.

Помнете тези съвети, защото гъбичките, които образуват пърхота, са много устойчиви и започват да се развиват, когато намерят добри условия. Избягвайте продукти като лакове и гелове.

ДОМАШНИ РЕЦЕПТИ ПРИ ПЪРХОТ
Една от най- популярните рецепти е с ябълков оцет. Измийте си косата с него. Разтворете го във вода и нанесете на косата. Оставете да подейства половин час и после си измийте косата, както обикновено.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *