5 храни, за да нямате косопад

И мъжете, и жените обичат косата си и искат тя да е здрава и красива. Но много фактори могат да я увредят като причинят падането й и загубата й: лошо хранене, стрес, химически продукти и пр.

kosa-pricheski

СЪЖИВЕТЕ КОСАТА СИ

Първо, трябва да се уверите, че не става въпрос за кожна инфекция или някакво хроническо заболяване.

Като всеки орган в тялото ни, така и косата има своите специфични нужди от определени вещества. Нека разгледаме кои храни да включим в менюто си, така че да избегнем косопада и да имаме здрава коса.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1 . Сьомга. Тази храна не само е полезна за мозъка ни. Мастните омега- 3 киселини подхранват мембраните на клетките на скалпа, а космените фоликули помагат за здравия растеж.

2 . Житен зародиш. Едно от основните вещества е цинка, който улеснява поддържането на производството наleshta мастните секрети в скалпа. Само 11 мг цинк на ден са достатъчни, за да подсилите косата.

3 . Спанак. Желязото, бетакаротена, който помагат да имаме здрави фоликули на косата и за циркулацията на естествените мазнини.

Освен това, спанакът съдържа витамини А и С, които спомагат за производството на себум, поради което действа като натурален балсам, така че косата да не се чупи.

4 . Леща. Четвъртият минерал, който се съдържа най- много в тялото, е магнезият. Необходим е за повече от 300 биохимични реакции на растеж, включително и на косата. Затова трябва да получавате достатъчно от него. Ако не приемате достатъчно магнезий, може да ви се появи косопад.

5 . Орехи. Богати са на биотин, витамин Е, които предпазват косата от влиянието на околната среда.

Орехите също така съдържат селен, който помага на тялото да произведе селенопротеини, които стимулират космените фоликули, за да подпомогнат растежа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *