Как да подготвим косата за зимата

Лятото е най- любимият сезон за всички. За косата обаче е доста труден период – слънце, солена вода, хлор в басейна. След лятото косата трябва да се възстанови, за да може да расте отново. Как да подготвим косата за зимата?

kosa-zima

Отрежете връхчетата. Това е едно от първите неща, които трябва да се направят, за да възстановим косата за зимата. Тънките краища се увреждат най- много от слънцето, затова трябва да ги подстригваме всеки два месеца.

Използвайте натурални съставки. През есента и зимата косата се нуждае от най- много натурални съставки. Топлината, солената морска вода, агресивните продукти атакуват косата и я оставят без блясък. Избягвайте продукти с алкохол, използвайте натурални масла.

Малко боядисване. От слънцето и водата косата се изсветлява. Затова в края на сезона трябва да я боядисаме в по- тъмни оттенъци.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

presa-kosa

Топлинни уреди. След дните на излагане на слънце и жега, вдигнати прически и високи температури, през зимата трябва да сме много внимателни в грижата за косата си. Идеални са протекторите срещу топлина, когато използваме пресата, за да поддържаме косата по- здрава.

Хидратация. През есента косата има нужда от допълнителна хидратация, за да свикне с промените в температурата. Използвайте натурални масла и балсам от жожоба, които поддържат косата хидратирана и я възстановяват за дълъг период от време.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *