4 тежки грешки в грижата за косата

kosa-shtitovidna-jleza

Подлагаме ежедневно косата на най- различни третирания, за да изглежда по- красива. Косата е важна част от нас и затова трябва да знаем как да се грижим за нея. Но много често, въпреки добрите си намерения, всъщност може сериозно да я увредим. Ето някои от най- сериозните грешки, които допускаме в грижата за косата си:

1. Много стегната конска опашка. Факт е, че няма по- практична прическа от конската опашка. Това е идеалният вариант, когато искаме лицето ни да е открито и да се вижда. Но ако прекаляваме с тази прическа, не е полезно за косата ни. Може да увредим космения фоликул. Също така косъма се къса по- лесно.

2. Много топлина. Не означава, че трябва да сушим косата си на стайна температура. Сешоарът е сред основните разкрасителни уреди за жените. Същото важи и за пресата. Затова, не пропускайте да си слагате протектор преди да ги използвате.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

seshoar-rabota

3. Ежедневно миене. Мразите да виждате косата си мазна. Но ако прекалявате с миенето, пак може да я увредите, защото така измивате всичките й натурални мазнини. Затова я мийте през ден.

4. Боядисване. Не е хубаво да се прекалява с боядисването. Първо, открийте наистина качествена боя, подходяща за вашата коса. Вземете боя, която издържа повече време, но и да не е много различна от естествения ви цвят. Така, когато започнат да се появяват белите коси, няма да се виждат много.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *