Как да избегнем ранното побеляване

Белите коси не са само естетически въпрос, особено когато се появяват прекалено рано. Това е знак на тялото ни, с който ни предупреждава, за натрупване на токсини точно в тази област.

byala-kosa-saveti

Нека разгледаме кои храни, вещества и рецепти ще ни помогнат да избегнем ранното побеляване и ще подобрят общото ни здраве.

ЛИПСА НА МЕД

Дефицитът на мед причинява преждевременно побеляване, затова всеки ден трябва да ядем храни, които са богати на този минерал: ядки, пълнозърнест ориз, бобови растения, гъби, какао, морски дарове, картофи.

„РЕСТАРТ 1- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК

МНОГО СОЛ

Прекомерното приемане на сол и солени храни също води до ранно побеляване. Трапезната сол е рафинирана и съдържа само натриев хлорид. По- добре избирайте морска сол и сол от Хималаите, които са богати на минерали и олигоелементи.

ЧЕРЕН ДРОБ И ЖЛЪЧКА

Според китайската народна медицина, меридианът на косата съвпада с този на черния дроб. Затова, когато имаме

Източници на мед
Източници на мед

проблем, свързан с косата, трябва да проверим и този орган. Черният дроб и жлъчката лесно се претоварват с лоша храна и негативни емоции, особено гняв.

Как черният дроб и жлъчката да функционират добре?

– На гладно вземаме 1 с.л. зехтин екстра върджин със сок от половин лимон. После пием две чаши хладка вода, 20 минути след това можем да закусваме. Тази рецепта пречиства идеално организма ни.
– Друг начин черният дроб да си почине е като го загряваме, тъй като лесно се изстудява. Вечер слагаме плик с топла вода на ребрата отдясно. Много е отпускащо и ще ни помогне да спим добре.
– Според Китайската медицина, черният дроб регенерира сутрин, затова не трябва да вечеряме много късно, нито да ядем много обилно. Яжте зеленчукови пюрета, супи, печена риба, салати и пр.

ХРАНИ ЗА БЯЛА КОСА

Има три вида храни, които предпазват от появата на бели коси:
– Сок от магданоз. Можем да го смесим с ябълков сок, за да подобрим вкуса.
– Моркови
– Кълнове от люцерна.

УПРАЖНЕНИЕ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ

Не само предпазва от появата им, но и помага за връщане на естествения цвят. Съберете ноктите на ръцете си, без палеца. Започнете да ги търкате едни в други в продължение на няколко минути. Като спрете, трябва да усещате гъделичкане в ноктите. Трябва да се прави в продължение на месеци, докато се появят резултатите.

ОЩЕ СЪВЕТИ

– Стресът и негативните емоции също водят до появата на бяла коса. Научете се да се справяте с този вид натоварвания, така че да не се отразяват на здравето ви.
– Шампоаните често имат агресивни съставки. Избирайте такива, които са натурални и екологични.
– Можем да боядисваме косата си натурално като използваме кана.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *