Храни, богати на мед, помагат срещу белите коси

Побеляването на косата разстройва хората, а освен боядисването, няма други популярни методи. Причините за бялата коса могат да са много: генетични, стрес, дори прекаляване с кафето. Един лесен и ефективен начин за справяне с проблема е да ядете храни, богати на мед. Този минерал помага за производството на меланина и можа да върне пигмента на косата ви.

bqla-kosa-med

МЕСО И РИБА, КОИТО СЪДЪРЖАТ МЕД
Сред храните, които съдържат мед, са морските дарове, някои видове месо и тофу. Месото и рибата могат да ви носят половината от дневната доза мед, която ви е необходима.

„РЕСТАРТ 1 – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

БОБ, СЕМЕНА И ОРЕХИ
Бобовите растения като боб и грах, семена като маковите и орехите (особено бразилския), фъстъците и кашуто са лесни начини за прием на мед. Въпреки че не съдържат толкова, колкото med-mineralмесото и рибата, са лесни за набавяне.

ДРУГИ ХРАНИ, БОГАТИ НА МЕД
Зърнените храни, картофите, царевица и ориз, плодове (най- вече праскови сушените плодове), шоколадът, съдържат много мед. Някои зърнени съдържат почти, колкото месото, докато в шоколада е доста малко.

ПИЙТЕ МЕД
Винаги пийте от 8 до 10 чаши вода. Водата съдържа мед.

ИДЕИ ЗА МЕД
Включете храни, богати на мед в рецептите си. Смесвайте сушени плодове и пресни плодове в шейкове. Може да приемате колкото желаете от тези храни, тъй като няма опасност за здравето, освен ако не страдате от редките болести – болест на Уилсън или индийска детска цироза.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *