Най- добрите храни за косата

За всички хора е важно да имат здрава и красива коса. Много често хората си мислят, че няма как да се контролира косопада, тъй като е наследствен или причинен от заболяване. Има определени храни, които могат да ви помогнат много, за да имате здрава коса и да стимулирате растежа й.

kosa-hrani

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК

ПРОТЕИНИ

Косата е изградена основно от протеини, Заради това, растежът може да се стимулира като приемате достатъчно протеини. Черен дроб, риба, боб, яйца, кисело мляко съдържат големи дози протеини. Съдържат и умерени количества витамини В, които също са важни за здравето на косата.

ЖЕЛЯЗО
Черният дроб е много полезен за косата, но повечето хора не обичат да го ядат. Но може да сиhrani-za-kosa набавите желязо и от други източници. Цели зърна, зелени листа, яйца, фурми, сушено грозде. Често недостига на този минерал причинява косопад при жените.

ВИТАМИН В
Добри са за здравето и растежа на косата. Среща се в храните богати на протеини. Също така помагат за разграждането на протеините в тялото, за да може да ги използва. Яйцата, пилешкото, месото са добри източници на витамините. Мъжете обаче не трябва да прекаляват с месото, защото повдига тестостерона, а той е сред причинителите на косопад.

СИЛИЦИЙ
Един от минералите в природата. Може да си го набавите като ядете кората на картофи, чушки, краставици и зародиши. Ако приемате по 10 млг силиций на ден в продължение на девет месеца, косата ви ще стане видимо гъста.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *