Как да избегнем косопада

Косопадът обикновено се приема като проблем, който засяга основно мъжете. Но и при жените е много разпространен. Добрата новина е, че можем да избегнем косопада с подходящите грижи. Ще ви представим някои от най- успешните начини, за да го постигнете!

spirane-na-kosopad

ПРИЧИНИ ЗА КОСОПАДА

Основната причина за косопада е хормонална – затова и изключително много жени страдат от проблема. Смята се, че хормонът, който е най- отговорен за падането на косата е тестостеронът – по- точно, неговият производен дехидротестостерон (ДХТ). ДХТ пречи на космения фоликул да приема хранителни вещества.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ КОСОПАДА

1 . В храненето ни трябва да присъстват всички витамини и минерали, които са полезни за здравето на косата. Сред тях са витамин А, витамин Е, витамин Н (известен като биотин, отговорен за производството на кератин), цинк, магнезий и др. За производството на кератин biotinе важно да се приема и подходящо количество протеини на ден.

2 . Избягвайте постоянното боядисване на косата, тъй като химикалите правят косата слаба.

3 . Избягвайте употребата на шампоани и други продукти за коса, които съдържат содиул лаурил сулфат (СЛС) и силикони, тъй като те засилват проблемите с космените фоликули.

4 . Внимавайте със слагането на балсами и гелове са коса в корените, тъй като порите и космените капиляри са затапват и се пречи както на растежа на нова коса, така и се ускорява отслабването на останалата. Помнете, че продуктите за сресване на косата и балсамът се нанасят по дължината на косъма, а не в корените.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *