5 начина да пречистите от токсини косата си

Косата ви вече е изгубила естественото си очарование, след всички процедури на боядисване и разкрасяване. Но никога не е прекалено късно да върне оригиналния си вид. Ето няколко стратегии как да го постигнете:

koprinena-kosa

1. Далеч от горещината. Инструменти като пресата и сешоара изглеждат много невинни, но не е така. Ако ги използвате всеки ден, ще забележите опасната им страна. Косата става суха и започва да се къса. Затова, избягвайте да ги използвате редовно и използвайте защитен крем преди това.

2. По- малко обезцветяване. Струва ви се, че един тон по- светло ще ви отива повече. Но процедурата по обезцветяване е доста опасна. Изследване, направено в Португалия показва, че косата става 60% по- тънка.

3. Повече сода бикарбонат. Притежава силен почистващ ефект. Не случайно е една от основните съставки в пастите за зъби. Така че го използвайте, за да почистите в дълбочина косата си. Добавете 1 ч.л. към количеството шампоан, което използвате за миене. Така ще я почистите от всички натрупани мръсотии в косата.

„АНАГЕН- HR“ – СТВОЛОВИ КЛЕТКИ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

zehtin-vrahcheta

4. Зехтин. Идеален за овлажняване. Загрейте 1 с.л. между 10 и 15 минути в микровълновата. Нанесете върху косата и сложете шапка за баня за по- силен ефект. Оставете да действа 20 минути, изплакнете с хладка вода и после измийте, както обикновено.

5. Яйце. Мощен източник на протеини и аминокиселини, от които косата се нуждае, за да е блестяща, силна и с обем. Смесете едно яйце с шампоана ви за едно миене и нанесете. Оставете да престои 5 минути и после изплакнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *