5 храни за гъста коса

Грижата за косата зависи до голяма степен от типа коса, която имаме. Дали е мазна или суха, къса или дълга, тънка или гъста, определя точно какви грижи да полагаме. Ето някои храни, които могат да направят косата ни по- гъста:

keratin

5. Кафе. Стимулира космените фоликули. Като го използваме върху косата ще имаме по- голям обем, а и ще расте по- гъста. Трябва да нанасяме кафето директно върху косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

4. Биотин. Това е витамин, известен още като витамин Н. Съдържа се в много плодове и зеленчуци, но за да успеем да стимулираме косата с него, трябва да се приема определено количество или да се нанася върху косата като масло.

3. Витамин В5. Не само може да направи косата ви по- гъста, но липсата на този витамин може да отслаби космените фоликули. Затова косата може да не расте с нормалната гъстота.

2. Сау палмето. Екстракти от растението се използват в различни продукти за растеж на косата, обем и косопад.

1. Мастни киселини. Ако омега- 3 и омега- 6 мазнините имат много полезни свойства за здравето, сред тях е и това да правят косата по- гъста. Достатъчно е да включите такива храни в менюто си.

Въпреки че причините за тънка коса могат да са много различни, трябва да внимавате във всеки случай с топлинните уреди. Тази коса е много чувствителна към високите температури , отколкото другите. Затова трябва да внимавате със сешоара и пресата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *