10 навика, които вредят на косата

kosa-bez-obem

Имаме различни навици, които правят косата ни тънка, слаба и късаща се. Искате да имате здрава и силна коса? Много фактори влияят върху състоянието й. От храненето до цигарите и сешоарите.

Ако искате да имате гъста коса, предлагаме ви няколко ефективни съвета. Ето някои навици, които да отбягвате:

1. Водата е прекалено гореща. Може да увреди космите, като нарани нишките, които ги изграждат. Намалете температурата като смесвате с малко студена вода. Използвайте хладка вода.
2. Сушите си косата на максимална мощност. Обърнете внимание на мощността на сешоара, тъй като може да увреди защитната кутикула. Косата започва по- лесно да се къса. Ограничавайте употребата на сешоар до три пъти седмично. Редувайте топлата и студената струя. Внимавайте със слънцето.
3. Неправилно хранене. Разнообразната и здравословна храна е важна не само за косата, но и за цялото ни тяло. Трябва да приемате достатъчно протеини, като боб, леща, пилешко, риба.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-greshki
4. Рязко ресане с четка. Косата се къса най- лесно, когато мокра и водата е подула кутикулата. Внимавайте с четката след баня. Не се решете силно, а леко и нежно. Най- добре е четката да е дървена.
5. Търкане на косата. Това може да съсипе косата ви. Отстранете влагата внимателно като си направите тюрбан или просто внимателно попивате с кърпа. Избягвайте употребата на сешоар.
6. Опъване на косата. Ако обичате са си правите плитка, конска опашка или кок, внимавайте със стягането на косата, защото напрежението във фоликулите й вреди.
7. Силни продукти за коса. Могат да направят косата по- суха и чуплива. Използвайте по- леки продукти, които да не са агресивни към косата ви.
8. Контрацептиви. Ако ги пиете, за да нормализирате хормоните си, внимавайте. Ако забележите, че вредят на косата ви, посъветвайте се с лекаря си.
9. Продължително излагане на слънце. Отслабва повърхността на кутикулата и улеснява късането й. Използвайте продукти, които предпазват косата от слънце.
10. Чесане на главата. Всички сме изпитвали усещането, когато главата ни сърби, да се начешем хубаво. Но трябва да внимаваме, защото можем да увредим космените фоликули.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *