Кои витамини и минерали спират косопада

Косопадът е естествено явление, тъй като е свързан с циклите на косата – растеж и падане. Много често обаче, косопадът е по- интензивен от обикновено и това може да се дължи на различни причини – стрес, депресия, лошо хранене и др. Ако искате да се справите с косопада по естествен начин, може да го постигнете с определени витамини – не само ще спрат косопада, но и ще направят косата ви по- здрава.

косопад

Има храни, които са богати на витамини и минерали, полезни за косата, затова се постарайте да ги включите в дневното си меню или да си ги набавите с хранителни добавки. Всички необходими вещества за спирането на косопада, порастване на красива и здрава коса, можете да си набавите също и от „Ефект- 2“ .

Витамин С е вещество, което се съдържа в голямо количество в цитрусовите плодове, като портокал, лимон, грейпфрут и мандарини. Той помага да косата да расте здрава и силна.

Витамин В5 е най- подходящият за косата. Спира бързо косопада. Известен и като пантенол. Съдържа се в жълтъците и косопад1зърнените храни.

Витамин А има свойства на антиоксидант. Редуцира себума. Намира се в морковите, яйцата, рибата, млякото и месото.

Витамин В3 подобрява кръвоснабдяването на скалпа.

Минералите също помагат много за спиране на косопада – цинк, магнезий и линолова киселина. Трябва да ги включите в храненето си заедно с витамините. Разбира се, добре е да разберете конкретната причина за косопада, затова е добре да се посъветвате със специалист.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *