Светльо от “Хиподил”: Взех партийната субсидия от 350 хил. лв. годишно, но не съм се променил! ИНТЕРВЮ

Светльо Витков

Рокаджията Светльо Витков поднесе голямата изненада на парламентарните избори. Въпреки, че нямаше време за предизборни обиколки и среща с потенциални избиратели, лидерът на скандалната банда „Хиподил“ събра достатъчно симпатизанти. Напук на разнообразните социологически прогнози, спечели достатъчно гласове, които му гарантират държавна субсидия от над 350 000 лева на година.

Уви, онези които смятат, че той ще бръкне в джоба си, за да я раздаде на бедните – не са познали, финансовите постъпления щели да отидат в изграждането на местни структури на „прясната“ партия „Глас народен“, защото онеправданите не се нуждаели от помощ, а от силна държавна политика. Каквото останело – щяло да отиде за помощ на синия лидер Иван Костов и неговите теменужки.

– Г-н Витков, как ще коментирате изборните резултати? Доволни ли сте от гласовете, които получихте?
– Ще коментирам като колегата Камен Алипиев – ясно и кратко. Резултатите от изборите предполагам, че задоволяват 4 партии. Всички други се чувстват незадоволени. Ние станахме 8-а политическа сила. проведохме кампанията си сред хората, на които трябваше да заявим, че има „Глас народен“. Нямахме финансова възможност да се появим по медиите, затова кампанията ни беше предимно в интернет.

Обиколихме 29 града за 9 дни, направихме много срещи и дискусии. Дали съм доволен?! Това са първите избори на „Глас народен“. Регистрацията на партията беше трудна, в последния момент получихме решението от съда и затова не остана време за подготовка на кампания. И все пак, успяхме да представим кандидати във всички 31 области на страната. Появихме се и показахме, че ни има. Така че резултатът ни е добър.

– Какво бихте казали за 4-те партии, които успяха да влязат в парламента?
– Нямам какво да им казвам на тях. По-интересно е какво те ще ни кажат на нас, хората, отново. Дела, дела и пак… думи.

– Решихте ли вече за какво ще използвате полагащата ви се държавна субсидия?
– Ще доизграждаме местните структури. Каквото остане, ще дадем на Иван Костов и на всички партии, които през тези 23 години „не са получили никаква субсидия“. Всеки изхарчен лев ще бъде видим за хората в интернет.

– Ще се настаните ли в централата на Иван Костов – място, което беше цитадела на синята идея?
– Не, смятаме да се настаним в Меката на фолка. Ще вземем един мол, ако няма, ще си построим.

– Рефренът „Псувайте ни – т’ва сме ние, колкото да ви е яд, няма да ни промените, а особено отзад“ продължава да стои на официалната страница на „Хилодил“. Защо?
– „Хиподил“ си е „Хиподил“, група, създадена през 1993 г., която свири в стил пънкска. На 7 юни ще честваме 20-годишнината си в „Зимният дворец“. Правя разлика между политическите си занимания и творчеството на групата.

– От какво се страхува Светльо Витков?
– От мишки и от тъмното. А най-много ме е страх от комбинацията мишки в тъмното. Това е моментът, когато в парламента няма да има ток, но ще има ЧЕЗ.

– Променихте ли нещо в себе си или около себе си – бодигардове, самочувствие, начин на хранене, на обличане?
– Продължавам да ходя чисто гол. Не спирам да се храня с полуфабрикати. Моето боди няма нужда от гардове, защото ползвам презервативи. А самочувствието ми всеки ден го поливам обилно с хладка вода.

– Ухажват ли ви вече представители на по-големите партии?
-Ухажват ме представителите от женски пол, някои – от мъжки, както и някои животински видове от други партии. Смело и категорично искам да кажа, че ние не сме за един път и безразборният секс води до венерически заболявания. Така е и при общуването с партиите. Пазим се.

– Някой от по-първите ни политици поздрави ли ви за резултата?
– Нима ние имаме първи политици?! Аз мисля, че в момента са последните по рода си.

– Какво бихте изпели в чест на новия парламент?
– „Никога не сдавай толераст“.

– Коя ваша песен най-много би го характеризирала?
– „Без хигиена“.

– Какво ви шепне в ухото народният глас?
– Народният глас не шепти отдавна. Той вече отдавна е мощен крясък, но политиците ни са глухи. Но няма страшно, скоро те ще бъдат сменени. Никой не е по-голям от народа си.

– Коя беше книгата, която прочетохте последно?
– „Алисия в страната на Николета Лозанова“. Приключенията на тези двете са в де що има медии. Как да има нормалност после?

– Ще се разделите ли с прякора си Светльо Хиподилски заради политиката?
– Аз никога не съм имал прякор, викали са ми всякак, но не се обръщам на подвиквания. Сериозен човек съм и държа да ме държат в течение.

– Оттук нататък – какво следва?
– Следва продължение. Очаквайте ни в кината, в малките населени райони и в големите пренаселени такива. „Глас народен“- това е разговор, който се подслушва с цел подобряване качеството на вашето обслужване, за което благодарим.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Светльо от “Хиподил”: Взех партийната субсидия от 350 хил. лв. годишно, но не съм се променил! ИНТЕРВЮ"

  1. mine   24.05.2013 at 20:06

    myrshaaaaaaaaaaaaaaaa

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *