Ирина Флорин: Докато бях с Кеворкян, измисляха интервюта с мен! ИНТЕРВЮ

Ирина Флорин

  Ирина Флорин е родена в село Гиген. Завършила е Руската гимназия в Плевен и Естрадния отдел на Консерваторията. Пред тях разказва любопитни факти около създаването на новия си клип, отношенията й с Кеворк Кеворкян и Мариан Вълев – Куката, както и гражданската си позиция за протестите в страната.

– Ирина, новото ви парче „Защо ти и защо сега“ взриви интернет пространството. Как се роди идеята за него?
– Песента е от последния ми албум „Копринена жена“. Решихме да й променим аранжимента и се получи почти ново парче. Режисьор е Васил Стефанов. Той е правил много от моите клипове. Работим заедно, тъй като имаме еднакво виждане за нещата. Снимахме клипа в една сграда, където ни предоставиха 3 локации – огромен асансьор, голямо сервизно хале и много красиво студио. Сега репетираме за лайфове с Жоро и Дани от „Остава“, както и с виолончелистката Илиана Георгиева. Искаме да направим проект, с който да се представим на живо. Отдавна го мислим, но прекъснахме, тъй като преди 2 години майка ми се разболя и съвпаднаха нещата.

Ирина Флорин и Мариан Вълев - Куката

– Трудно ли се прави музика днес?
– В момента изкуството се намира в много тежък период, най-вече заради свития пазар, и то от много години. Това обаче не пречи, ако си обичаш работата, да правиш стойностни неща. Никога не съм пускала сингьли просто ей така, за да ми се завърти името. Нямам нужда от такова нещо.

– Защо като някои ваши колеги след промените не се насочихте към чалгата?
– Като цяло съм човек, който има стил, и харесвам това, което правя. Освен това имаше доста несполучливи опити на поп изпълнители да минат в чалгата. Стана от два стола, та на земята. Опитите да си твърде комерсиален и да измениш на себе си обикновено не дават добри резултати.

– Има ли човек, на когото дължите израстването си в музиката?
– Аз от малка започнах да пея.

Бях солист в хора на Руската гимназия, в която учех, но след това се преместих в друго училище, тъй като моята класна постоянно ме предлагаше за изключване? Налагаше ми се покрай хора много да пътувам и затова тя все ме предлагаше за изключване. Казваше: „Тя певица ли ще става или ученичка?“. Когато влязох в Консерваторията, „Тоника“ се беше разпаднала и Стефан Димитров събираше за един юбилеен „Златен Орфей“ нова група. Избра мен и едно момиче от Лом, Жулиета – трябваше да заместим Анастасия и Ева. Тогава той направи първото „Домино“ и пяхме „Нека да е лято“ на „Златния Орфей“. Оттук всъщност ми тръгва кариерата. После се явих на конкурс за „Тоника СВ“, но тогава ми казаха, че не ставам за група, а за индивидуален изпълнител.

С Кеворк

– Има ли приятелство в шоубизнеса?
– Имам няколко много близки приятели в бранша. С група „Остава“ сме в прекрасни отношения, особено с Жоро, който е един от основните ми автори в последните албуми, с Момчил Колев сме близки, с Ваня Щерева, която също е писала много яки текстове за мен. В момента работя с Биляна Димова, за която твърдя, че е новата Ина Григорова. Въобще голям късмет имам с авторите на текстове.

– Вие пишете ли текстове?
– Участвам активно в писането на текстовете, музиката, аранжиментите и клиповете, тъй като най-добре знам какво искам. Винаги работя с професионалисти и много им вярвам, но си имам и собствено мнение.

– Имало ли е етап от живота ви, в който сте искали да се откажете от музиката?
– Не, но съм имала моменти, в които съм спирала да пея за по 2-3 години. Много е хубаво да можеш да се отдръпнеш да си направиш равносметка какво правиш, докъде си стигнал. За 3 години успях да направя 5 професионални ревюта.

Ирина Флорин

Също така в последната година се занимавам и с интериорен дизайн – нещо, което също ми е много интересно. Затова мога да кажа, че не скучая, нямам свободно време.

– Виждате ли перспектива в България за развитие на моден бизнес?
– Тук не се говори много за мода. Последното ревю съм го направила 2008 година. Не бих казала, че няма бъдеще, тъй като българката е красива жена и обича да се облича красиво. Ние държим на външния си вид и може би се обличаме най-добре в света, но проблемът е, че през последните години много малко хора имат финансовата възможност да го правят. Затова е доста рисковано да се произвеждат скъпи дрехи,

– Вярно ли е, че имате връзка с Мариан Вълев – Куката?
– Това са много лични неща и за тях не говоря. Поначало никога не съм споделяла за личния си живот. Изключвам една изповед, когато почина майка ми. Тогава бях поканена да говоря за трагедията. Когато имах отношения с Кеворк Кеворкян, разбрах каква лоша шега ми изигра пресата.

Тя ме изнудваше постоянно. Измисляше си интервюта и си говореше от мое име. Разбрах, че дори нищо да не кажа, те могат да напишат, каквото си искат. За радост се движа в среди, които не са клюкарски.

– Как се запознахте с Кеворкян?
– Запознахме се на представянето на една от книгите му в „Шератон“. Кеворк не е трудно а те впечатли. Познавах го от малкия екран и имах уважение и симпатия към него в качеството му на журналист.

– Какво мислите за протестите?
– Съгласна съм, трябва да има съществена генерална промяна, но за съжаление, никой не може да ни предложи начин, по който това да се случи. Трябва да има конкретни искания. Да не се протестира срещу всички и всичко.

Най-хубавото от протестите е, че българите вече нямат страх да излязат на улицата.

– Доста ваши колеги взеха конкретна политическа страна и позиция. Смятате ли, че е редно хората на изкуството да застават зад определена формация?
– Това е нож с две остриета. Тези колеги, които сега изразяват конкретна политическа позиция, често после си я сменят, което не говори добре за тях. Хората на изкуството чрез творчеството си може да изразят всичко, което искат да кажат. Ролята им е много важна, но не бива да е натрапчива. За мен е важно тези, които ни управляват, да го правят добре. Без значение кои са.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *