Майката на Черната Златка: Багата знае, че Златка е жената на живота му! ИНТЕРВЮ

Маргарита Червенкова

  Допреди четири седмици никой не знаеше коя е Маргарита Червенкова. Началната учителка от Бургас обаче придоби национална популярност поради това, че дъщеря й, плеймейтката и съквартирантка във „ВИП Брадър“ Златка Димитрова, прекрои географската карта на Европа и Балканите. Черната Златка набързо направи Босна столица на Сърбия, а на мястото на Букурещ в Румъния чучна Белгия.

От известно време Златка показа неподозирана своя страна – че е подвластна на любовта и изпитва силни чувства към Багата, който пък тотално я игнорира.

И докато половината държава оплюва Златка и се пита къде е била в часовете по география, а другата й съчувства за невъзможната вече любов с Благой, свързахме се с майка й. Маргарита разказа неподозирани подробности за живота на авторката на новата европейска карта…

Златка Димитрова

– Г-жо Червенкова, в последните седмици дъщеря ви Златка се превърна в най-подиграваната персона в страната, а покрай нея и вие станахте актуална. Как се отрази целият шум върху семейството ви и в работата ви?
– Няма начин случилото се да не ме нарани, още повече, че съм действаща учителка и вината се прехвърли върху мен. Някъде ме бяха нарекли „горката майка“. По никакъв начин не съм горка. Имам две прекрасни дъщери, които ме уважават и обичат, не съм за жалене.

– Като всяка майка защитихте дъщеря си. Но като педагог укорявате ли себе си до някаква степен за нищожните й познания по география?
– Аз не съм учител нито по география, нито по родинознание. Аз съм начален учител – от 1-ви до 4-ти клас. Не, по никакъв начин не се укорявам за пропуските й. Повече съм наблягала да развия добродетелите й, има ги в излишък – при нея няма прикритост, хитрост, злоба и завист. Но житейски- те уроци са за това да бъдат поправяни грешките.

– Допускате ли, че унижението, на което Златка бе подложена, може да е дирижирано от сценаристите на формата?
– Да, мисля го. И ще ви кажа защо. Беше ми споделила нещо, което сега ще го кажа за пръв път. Преди 3-4 години влиятелен човек, телевизионер, който все още има силни позиции в електронните медии, е поискал да бъде интимен с нея.

Златка Димитрова и Багата

Тя обаче му отказала. Преди да влезе в Къщата, ми каза за подозренията си, че той може да има пръст в отстраняването й от две тв предавания, в чиито екипи участието й първоначално бе сигурно. Та затова си мисля, че същият този мъж може да има пръст и в атаките срещу нея в последно време, а също и в това да бъде представена като необразована и глупава. И журналистите пишете с големи букви „УЖАС, Златка неграмотна!“. Кое е ужасът?! За мен е по-голям ужас това, което гледам по телевизията – как деца убиват връстниците си, млади хора – родителите си…

– Верни ли са слуховете, че е влязла в Къщата, за да стъпи на краката си, тъй като не е била добре финансово?
– Всеки от съквартирантите е влязъл заради обещаните пари, няма какво да извъртаме нещата. Но с парите, които ще получи, едва ли може да си стъпи на краката. Питах я каква сума са й обещали, не ми каза. Тя винаги може да се опре на мен, но не ми е споделяла, че е зле с парите. Може да се оправя и с малко, и с много.

– Каква беше Златка в училище, вероятно не се е учила много добре, ако съдим по географските й знания?
– Не беше от най-силните ученички. Движеше се между 4 и 5. Гимназията завърши с 4,75 мисля. Но беше любознателна. Отдаваше й се литературата, имаше 5. Много обичаше, когато учителката заръчваше за домашно есета. Сама си ги пишеше, отказваше помощта ми. Като дете също беше послушна. Дискотеките не я влечаха, до 10-и клас гледаше детските предавания. В 11 клас за пръв път се влюби в Тошо, с когото връзката й продължи 3 години. След него беше гъркът, пет години…

– Кой грък? Да не би да имате предвид Христос Христу, собственика на „Плейбой“, които направиха Златка плеймейт?
– Не, бъркате хората. Някой чул-недочул, че дъщеря ми е имала връзка с грък, след конкурса написа, че титлата й е струвала секс с Христу. Няма никаква връзка между двамата, Фотис Василиу е издател на списания в южната ни съседка. Срещнаха се на снимките на един клип, в който Злати участваше, а той бе дошъл заради него от Гърция. Връзката им бе много сериозна, тя живееше при него. Запознахме се двете семейства, изпращахме си подаръци, даже сватба щяхме да вдигаме, но…

– Но?
– Той й изневери с една гъркиня и така приключи всичко. И до днес поддържаме контакт и с него, и със семейството му. Фотис все още не се е задомил за друга.

– Като учител предполагам, че сте консервативен човек? Как й позволихте да се яви на конкурса за плеймейт?
– О, бях твърдо против, наистина съм консервативна. Но тя ни издебна и се записа точно когато с баща й бяхме отишли в Гърция. А е и зодия Телец, иска съвет и мнение, съгласява се, но после си прави нейното. От малка искаше да се занимава с моделство, носеше ми токчетата, изпръскваше ми флаконите дезодорант, искаше все да бъде център на вниманието. Записах я във „Визаж“ в Бургас. Жени Калканджиева лично избра нея, Теди Бургазлиева и още едно момиче за националния конкурс „Мис България“. А сега същата Жени, като я попитат за Златка, казва, че не струвала и не била никаква манекенка. Не й прави чест.

Златка Димитрова

– В Къщата Злати на няколко пъти отвори дума за връзката й с обвързан мъж. Познавате ли въпросния Мирослав?
– Чувала съм за него. Но не тя е развалила семейството му. То е било разделено много преди това заради изневери. Златка иска да се получи нещо с този мъж, но моето мнение е, че не може да очаква нищо сериозно от тази връзка. Тя, като се влюби, се отдава цялата, а пък не получава същото. Дава вид на мъжко момиче, но истината е, че е много ранима.

– Последното пролича в Къщата, където вече няколко пъти плака. Там е под един покрив с бившия си приятел Багата? Как се почувствахте, когато той я нарече „кон“?
– Ако коментирам това, трябва да бъда доста крайна. Оправдавам Багата. Квалификацията му може да бъде приета и един вид като яд от негова страна, че вече няма връзка с нея. Споделяла ми е, че това между тях вече не може да се върне. Тя таи само хубави чувства към Благой. Когато стана инцидентът с него, събудиха ни в 7 без малко сутринта, за да ни кажат. Разплакахме се и двете. Дълго време палехме свещи пред иконата вкъщи Багата да се оправи, Господ да му даде да живее. Казвала съм й на дъщеря ми: „Злате, мама, забрави за него“. Той знае, че тя е жената на живота му, но…

За нея няма значение дали човекът отсреща има пари, или не, стига да има химия помежду им. Мъжете я издържали… Извинявайте, но тя никога не е демонстрирала някакъв висок стандарт на живот. Пише се, че срещу 3000 лева всеки можел да спи със Златка. Ами хайде да излезе някой, който ги е платил тия пари, и да докаже! И срещу 30 хиляди лева няма да се продаде!

– Споменахте висок стандарт… Знаете ли, че дъщеря ви кара БМВ, но няма какво да яде и преживява с филии с лютеница?
– Чак да няма какво да яде… Ако е изпаднала в такава криза, ще се прибере в Бургас. Не ми се е оплаквала да гладува. А и тя по начало се храни оскъдно, предимно със зърнени храни, супички си прави, не е чревоугодник.

– С риск да ви натъжа, ще ви помоля да разкажете за втория си съпруг Димитър Червенков…
– Между него и Злати имаше здрава връзка. Тя беше адски привързана към него, макар че контактува и с истинския си баща, който е иконописец.

Когато се омъжих за Димитър, Злати беше на 9 години, по-голямата част от живота й мина край моя втори съпруг. Винаги към него се обръщаше за съвети, много мъдър човек беше. След като усетихме, че краят му наближава, тя се прибра от София. Последните часове държа главата му, Митко издъхна в ръцете й. Злати го обръсна, тя го облече тежестта около погребението падна върху нея. После цялото минало лято беше плътно до мен, водеше ме на гробищата, аз не бях способна на нищо.

– Какво не знаем за дъщеря ви? Има ли някакъв скрит талант?
– Като малка тренираше плуване, но не се запали. Много обича да лови риба. Мъжът ми имаше лодка. Когато беше жив, а тя – по-малка, сутрин ставаше в 5 часа, за да не го изпусне случайно да избяга към морето без нея. Обича да готви. Като тийнейджърка се опитваше да пише стихове. Включва се често в благотворителни кампании. Всеки път, когато си подновява гардероба, запазените дрехи ги дава на дом за сирачета. В последно време рисува заедно с Янислав. Сина на по-голямата ми дъщеря София. Увлича се по екстремните спортове. Малко е луда главичка.

– Златка има ли амбиции да се занимава и с нещо по-сериозно. Например да работи по специалността си „финанси“?
– Между впрочем, аз я накарах да кандидатства в Бургаския свободен университет, тъй като снимките са до време. Да, има планове да се реализира по специалността си. Но си е дала още 2-3 години за моделство, след което планира да си търси работа.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *