Камелия: Гърдите ми растат от много любов! ИНТЕРВЮ

Камелия

  Има ли някой, който да не е наясно, че Камелия е мегазвезда? Едва ли. Но ако все пак има, достатъчно е той да посети и един неин концерт, за да се убеди колко е популярна. Залата ще е пълна с екзалтирани фенове, които ще знаят всяка песен от репертоара й, ще припяват, ще подскачат и ръкомахат, а може дори и фланелите си да разкъсат. Камелия пък ще донажежи обстановката с провокации в типичен свой стил – ще изпълни „мръсен танц“, ще поразтвори деколтето си или ще стори нещо друго, от което дъхът спира, а пулсът се учестява.

Поводът да направим това интервю обаче не са успехите на чипровската красавица във фолка, а най-новата й тв изява. Това лято пайнерката се изявява като водеща на конкурса „Мис България“, който за пръв път е превърнат в риалити ала „Къртицата“ и „Биг Брадър“.

В нощта преди интервюто, Камелия почти не мигнала, но не от притеснение, че ще й задаваме неудобни въпроси. „Легнах си в 4 часа, защото гледах до късно извънредните новини за протестите“, обясни ни тя и даде знак, че може да пуснем репортерския диктофон.

– Камелия, водеща сте на „Мис България“ в дует с Кирил Ефремов. Как се сработихте с него?
– Перфектно. Запознаха ни на първата репетиция и се здрависахме. След това се засякохме на морето, където той ми представи семейството си – съпругата си и прекрасния си син. Хора, които са от една порода, се надушват. Бързо станахме „на ти“, лесно контактуваме с Кирил.

Камелия и Цветин

– Правите ли гафове?
– Гафове винаги има в живо предаване. Изтървеш паразитна дума, правиш лапсус… Когато обаче човек не се притеснява, издънките не се забелязват.

– Имате ли вече фаворитка за титлата „Мис България“?
– Има много момичета, които ми харесват визуално, други пък ми допадат като интелект и отношение. Но няма да казвам имам ли фаворитка, защото не е професионално. Не искам да влияя на зрителите.

– Какви качества трябва да притежава Мис България?
– Трябва да има блясъка в очите, да е отпусната, да не се притеснява, когато се изразява, да бъде себе си… Задължително е да притежава приетите за норма ръст, мерки и килограми, но най-важно е да е естествена. Фалшът потиска красотата.

– В конкурса са събрани 18 жени, което е предпоставка за интриги…
– И две жени да се съберат, стават интриги. Не е важен броят на участничките, а дали простотията е в някои от тях. Ако я има, може да възникнат проблеми. Разбира се, и сравнението между кандидатките за титлата създава напрежение.

– Има ли претендентка, която ви е антипатична?
– Старая се да ги разбирам всички и да не ги съдя. Човек е цветен, палитрата му е индивидуална. Високото самочувствие не ме дразни. Бих изслушала дадено мнение, бих помислила върху него и ако сметна, че не е правилно, бих си го казала.

– Телевизията или музиката е на първо място за вас?
– И двете са част от мен. Не мога да ги разделям и не ги сравнявам. Пред камерата съм себе си, емоциите минават през мен. Колкото до пеенето, когато усетя някоя песен, я правя. Забавлявам хората.

Камелия в поредното предизвикателство – водеща на конкурса „Мис България 2013″ заедно с Къртицата Кирил Еферемов

– Кой ви откри за малкия екран?
– Нико Тупарев и Радо Тушев. Нико беше човекът, който се срещна с мен и ми предложи да водя „Голямата уста“. Преди това ме беше гледал само като певица. Аз съм от хората, които обичат да си изразяват позицията, не съм задкулисен играч.

Затова съм признателна на Нико Тупарев, че ме хвърли в голямата уста на телевизията. Има си око човекът… (смее се – б.а.)

– Телевизията пречи ли на ангажиментите ви като певица?
– Продължавам да пея и да пътувам. Със себе си по концерти и участия водя 10 музиканти, които свирят на духови инструменти. Заедно сме от година и половина, вкарваме лек ъндърграунд в моята програма. Искам да благодаря на ръководителя им Пламен Крумов. Той пък е в екипа ми от 7 години. Развиваме се, забавляваме се и радваме хората.

– Работите ли върху нещо ново?
– Записах нова песен, а имам подготвени и други. Работя с нови автори, правя нови по звучене неща. Имам песни за цял албум, който предстои да бъде реализиран и да излезе на пазара. Доволна съм от живота, обгрижена съм добре и като жена, и като професионалист… А хубавото е, че съм и одухотворена. По принцип не си давам зор, важното е да съм жива и здрава. Когато нещо е писано, то си става.

– Как гледате на упреците към чалга певиците за поведението, стила им на обличане, пошлите текстове…?
– Не ме притесняват. А и рядко съм чела упреци към мен директно. Нещата трябва да се разглеждат от две страни. Някои хора говорят по презумпция, че чалгата е пропаднала музика. Други обичат този жанр, но не харесват процесите, които се случват и не одобряват поведението на определени звезди. Не мога да се сърдя на никого, че си изказва мнението за непристойното поведение, за пошлостта, за лошите текстове, за евтините като излъчване и послание изпълнители. Да, има много боклук във фолка, но има и доста качествени хора. Аз обичам песни със сериозни текстове, които докосват човек и го карат да се заслуша. Те в никакъв случай не могат да бъдат определени като пошли. От моя репертоар са ми любими „Залезът и зората“, „Фалшива кожа“, „Огън момиче“, „Луда по тебе“, „Ти си моят ангел, моят бог“, „Ти си виновен“.

Не мога да кажа, че сме приятелки, но се уважаваме, разяснява Камелия спорните си отношения с Глория

– Лепа Брена е ваш идол…
– Така е, като дете пеех с машата на майка ми вместо микрофон нейни песни. Много я харесвах. Като отидох на концерт на Брена, три дни след това не можах да спя от вълнение. И до днес я обожавам. Знам как тя работи и какво й коства, наясно съм с отговорността, която носи. Ценя я като професионалист и все още и се възхищавам.

– Влизали ли сте в конфликти с ваши колеги и колежки?
– Лични конфликти не съм имала. Когато дадено нещо започне да се върти из публичното пространство и ако знам, че е базирано на пуснати клюки за опетняване на името, просто заставам пред дадения мой колега и очи в очи му задавам директен въпрос. Не съм от хората, които търпят някой целенасочено да им опетнява името, и няма да си замълча, за да не създавам конфликти и напрежение. Не яхвам скандала, но съм прям и отговорен човек и искам всичко да се изяснява.

– С Глория оправихте ли си отношенията?
– Дълги години ни опъваха като ластици за нашите отношения. Всичко тръгна от един вестник. Опитаха се да ни изкарат, че едната била откраднала роклята на другата. Всъщност всяка от нас си имаше своя рокля. И тя, и аз не бяхме толкова богати, че да си позволим тоалет уникат на световноизвестен дизайнер. Това беше изкуствено създаден скандал.

Двете с Глория винаги сме имали чисти професионални отношения. Не мога да кажа, че сме приятелки, но се уважаваме. Дори когато тя беше в „Денсинг Старс“, ми се обади да отида и да я защитавам.

– Какво ви взе и какво ви даде славата?
– Нищо не ми е взела, но много ми е дала. Никой не ме е накарал да върша нещо насила. Работата ми е прекрасна, обичам си я. Пеенето ми е дало много народна любов, свобода да се изразявам, възможността да стигна до повече хора. Мнозина са се влюбвали на мои песни.

Швейцария, 1996 г. Камелия позира с колежка до идола си Лепа Брена (в средата)

– Трудно ли е да се задържиш на върха?
– Къде е върхът? Човек може да бъде свален от мястото, където е стигнал. Животът е движение, няма точка, след която да не можеш да стигнеш по-напред или по-нагоре.

– Вие сте най-провокативната певица – излизате на сцената без бельо, по халат, с рокля с цветовете на българското знаме…
– Винаги, когато съм излизала така, е било предварително обмислено и решено от мен. Изключение е само случаят, когато се явих без бельо. Бях с боксерки и дънки, преди да се преоблека, а роклята не позволяваше да имам друго под нея. Всичко останало – лепенките, халатът и тоалетът с трибагреника, е изразяване на някаква моя позиция. На сцената мога да провокирам, да влизам във всякакви роли, нали все пак съм артист. Свободата при мен обаче върви и с отговорност.

– Най-големият ви бакшиш?
– Нали не очаквате да ви го кажа (смее се)? Имало е моменти, когато съм получавала доста бакшиши – хиляди левове. Тогава се харчеха много пари и поп-фолкът беше в своя апогей. Бяхме малко изпълнители, а хората бяха зажаднели да се отпуснат. Хубаво време беше, но няма как да се върне.

– Изглеждате безупречно. Как се поддържате?
– По отношение на спорта съм малко мързелива. Но се храня здравословно – месо и млечни продукти не ям от 2 години. Ходя и на йога с Цветин. Човек се чувства Камелия то на кари добре, ако вътрешно е в хармония.

– Имате ли силикон по себе си?
– Със сигурност няма да ви отговоря директно с да или не. Чувствам си се супер. Искам да отбележа, че бюстът расте и от много любов. Правете любов и винаги ще изглеждате красиви.

Камелия в началото на кариерата си

– Ако ви предложат пак да се снимате за „Плейбой“, ще приемете ли?
– Предлагали са ми. Не ми хареса отношението им, когато се снимах и бях на корица. Беше най-продаваният брой и все още е така. След това се пусна и друго издание, придружено от DVD, което беше много дълго, а не трябваше да е така. Тогава взех решение за себе си – докато същите хора стоят зад „Плейбой“, аз няма да се снимам там. Не бяха коректни до край.

– Как приемате слуховете за вас, че заможни мъже са ви подпомагали финансово през годините…
– За един успял човек винаги се носят слухове, камо ли пък, ако е жена. Отдавна съм спряла да обръщам внимание на клюките. Приела съм, че те съпътстват моя живот. Истината е, че няма никого, от когото да съм зависима или притисната. Имам пълната свобода да бъда себе си. Имам и човек, който ме обича и когото аз обичам не по задължение.

– Проблеми с нахални обожатели?
– Никога. Преди години т.нар. мутри бяха достойни мъже, които с едно ръкостискане и дума се разбираха. Мъжкари, точни и отговорни! Хора на честта! Жената може да си създаде проблеми сама, когато със своето отношение провокира и прекрачва определени граници.

Тогава няма защо да се сърди, че й се е случило нещо.

– От колко време сте с Цветин? Замисляте ли се за брак и дете?
– От 16 години сме заедно. Това ако не е повече от брак! А детето идва, когато то реши. Преживели сме много с Цветин, преминали нищо повече от това, което имаме.

– Ревнувате ли се? Изневерявали ли сте си?
– Наскоро прочетох, че заради мерака ни за разнообразие двамата сме имали и други партньори (смее се). С Цветин работим заедно, държа на него, а и той на мен, открити сме в отношенията си. Защо са ни други партньори? Ако той има такава нужда, първо ще започна да търся причината в себе си. Засега не сме усещали хлад помежду си.

– Кои са пороците ви?
– Не съм се замисляла. Кой не се е напивал? Пийвала съм си аз. Като малка се опитах да пуша, но не ми хареса вкусът на цигарите. Обичам да пия домашна ракия, събирам се с приятели, ходя гола на плажа…Но дали това са пороци? Порокът е относително понятие. Когато нещо ми носи кеф, защо да се въздържам. Важното е да не преча на другите.

 

Първият път на Камелия

– За сефте правила секс на 17 години и десет месеца. Тогава плакала, защото в първия момент не разбрала какво става, макар че я заболяло. „Когато лампите светнаха и видяхме резултата, аз си помислих едва ли не, че ми е отнето най-хубавото и свято нещо и че свършва светът. При което човекът насреща също се разплака от вълнение.“

– Първата сериозна връзка на Камелия е с музиканта Валери. Става дума за братовчеда на известния наш композитор Пламен Велинов. „Валери е мъжът, който ме направи жена. Работихме заедно и от него съм научила много за пеенето. Помагаше ми, подбираше парчетата. В един момент сякаш не успя да приеме успехите ми, а и връзката ни се изчерпа. Разделихме се съвсем приятелски“, разказвала е чипровката.

– Първият автомобил на Камелия е „Ауди 80″. Преди да си купи кола, певицата пътувала за концертите си с влакове, автобуси и дори на автостоп. фолкзвездата има книжка, но предпочита да я вози Цветин.

– Първата еротична фотосесия на Камелия бе публикувана преди години в списание „Клуб М“. В хитовото за времето си мъжко издание певицата се появи, прикрила гърдите си с ръка.

– Първия си концерт като изпълнителка на „Пайнер“ Камелия изнесла с Руси Русев в Симеоновград. „Тогава пях предимно сръбски хитове“, спомня си сексапилната чипровка.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *