Албена Михова: „Като две капки вода“ не ми платиха и стотинка хонорар! ИНТЕРВЮ

Албена Михова

  Преди дни приключи първият сезон на изключително успешното шоу по Нова телевизия „Като две капки вода“. То бе спечелено от Рафи Бохосян, а Албена Михова влезе във финалната четворка.

Актрисата стана особено популярна през последните години заради великолепните си превъплъщения в „Пълна лудница“. От няколко години тя е гадже на певеца Тома.

– Как се чувствате след финала на „Като две капки вода“, Албена? Почивате ли си вече?
– Силно казано е, че си почивам. Продължавам да пътувам и да играя в театъра. Предстоят летни отпуски, но до тях има още доста време.

– Защо избрахте да влезете в образа на Пинк на финала?
– Финалът винаги трябва да е нещо, което да гръмне, а не да е бавно и заспало. Исках да заредя хората. Пинк е много откачена, шантава, брутална. Имам чувството, че е като мен, и затова реших, че ще е готино да я имитирам.

– Имахте лм шанс за победа?
– Не съм имала чувство, че нямам шанс да победя, винаги съм пяла вярно парчетата си. Танцувах, нямам една фалшива нота. Хората ме харесваха. Не ме боли от това, което се случи, защото не бяхме равнопоставени в това шоу – имаше все пак двама професионални певци. А и не всички сме на по 20 години. Рафи, който взе награда, току-що е излязъл от училище и няма как да не скача по сцената. Той е спечелил „X Фактор“ и пее прекрасно, но и ние не се давахме, защото повечето също имаме минало като певци. Всеки се представи според онова, което му подхожда, и го пресъздаде, както го е усетил.

– Имаше ли конкуренция между четиримата финалисти?
– Не. Ние почти не се виждахме, защото всеки беше някъде за грим, проби на дрехи, репетиции. Повечето се събираха вечер след лайфовете, но аз на следващия ден винаги имах спектакъл и трябваше да съм във форма, поради което си тръгвах веднага след ефир. Много е голямо натоварването и гласът ми падаше лесно, трябваше да го пазя. Но обичам тези колеги защото с половината сме завършили заедно ВИТИЗ, с другите сме в „Пълна лудница“, така че актьорите никога не сме имали проблеми един с друг. Ако е имало дрязги, то те са били с друга част на екипа. Но и там познавам хората още от „Великолепната шесторка“. Имаше технически гафове, но те не зависеха от екипа, защото няма застраховка срещу токов удар например.

Като Тина Търнър в "Като две капки вода"

– Какво мислите за твърденията на феновете в интернет, че се заформи арменска мафия в предава нето?
– Малко силно казано от тяхна страна. Но е факт, че се поддържат арменците, аз обаче съм от гръцката мафия и нямат шанс. (Смее се.) Дори и да е имало, да са живи и здрави. Но пак казвам, че не бяхме равнопоставени, защото някои бяха професионални певци. Това само ме е разочаровало за тези три месеца. А и някои като мен не се занимаваха само с това шоу, а и с още пет други неща. Това не е много честно, защото всички бяхме постоянно и по други участия. Натоварването ни дойде в повече, защото дори детето си не можех да видя. Трудни бяха задачите, защото не всеки ден пеем и танцуваме. Поне при мен и Гъмов всичко бе за забавлението.

– Трудни ли ви бяха изпълненията на английски език?
– Учила съм немски и италиански и голямото ми постижение беше, че не сипролича, че не съм учила английски. Била съм певица още от 16-годишна по заведения във Варна, едно време певиците си транскрибираха текста дори да знаят езика. Аз не го знам, но въпреки всичко имам хубаво произношение.

– Кога сте се изявявали като певица?
– Преди години. Бедата е, че имам операция на гласните струни заради кукления театър. Заради това не станах певица, тъй като ми пада често гласът.

Предпочитам да съм актриса, която пее. Моят глас също е специфичен и е повече за джаз, макар че във Варна съм била в рок банда. Имам хубаво музикално минало, но е почти забравено. Пък и за изпълненията е важна емоцията. Мисля, че добре се справих с Тина Търнър, М Пийпъл, Браян Адамс. Дори Лейди Гага, чиято песен бе ниска, успях да направя. Но трябва да призная, че озвучаването не беше на добро ниво. Колоните на сцената не бяха в наша услуга. Професионалните певци се справяха в такива ситуации, защото са обръгнали, но нас, останалите, това ни затормозяваше още повече. Звукът не стигаше до ушите ни и това много ни смущаваше.

– На финала дуетът на Мария и Алекс бе записал парчето си предварително, което е в разрез с идеята на шоуто.
– Не съм забелязала. Всички пяха много всеотдайно, но накрая идеята беше да направим концерт и може би затова са били на запис.

– Купищата награди накрая не бяха ли малко излишни?
– Много бяха досадни, дори не ми бяха хумористични. Аз бих измислила по-смешни неща. Моята беше Мис Хамелеон, което не е много редно, защото всички бяхме много добри имитатори и не можеш да кажеш кой е по-добър. Това, между другото, зависи много и от физиономията ти, дали лицето ти се поддава на деформация. Мен Митко Коклин ме избра за „Хъшове“ измежду много други кадърни актьори не само защото съм добра, а защото мога да съм грозна, красива, дебела и слаба. Ценя точно такива професионалисти като него, които знаят какво искат и търсят. Тогава той дори накара Слави да ме вземе.

– В началото шоуто бе по-скоро за имитации. Къде остана актьорският елемент в него?
– Има нещо такова и това много ме ядосваше. Идеята на шоуто бе за имитация, а не за пеене. Мои приятели дори се чудеха защо ни обръщат толкова внимание на вярното пеене. Сякаш се измести фокусът.

– Струваше ли си финансовият стимул лишенията и умората?
– Кой ви каза, че вземаме хонорари? Тези формати май са без пари. Не знам как е в „Денсингс Старс“. Не сме получавали пари за това предаване, просто участвахме. Ако спечелиш, добре. Ако не, само се показваш. Затова, ако някой има желание, да дойде да ме гледа в театър „Зад канала“ в „Суматоха“, „Балкански синдром“, „Посещението на старата дама“ и „R&B“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *