Зехтинът помага при болки в ставите

zehtin-teglo

Освен подходящо медицинско лечение, един от начините за контролиране на болките в ставите е като приемаме определени храни ежедневно. Промените в начина ни хранене, като например редовна консумация на зехтин, намалява болките в ставите.

Храненето, в което често присъства зехтин може да облекчи болките в ставите, като намали възпалението на ставите. Но обикновения зехтин няма да ви е от полза, тъй като не съдържа веществото олеокантал, което действа за намаляване на болките в ставите. Олеоканталът се съдържа в големи количества в зехтина екстравърджин. Нивото му зависи от това колко узрели са маслините в момента на събирането им, вида им и пресоването им. Преди няколко години стана ясно, че наскоро пресованият зехтин екстра върджин съдържа най- високите нива на олеокантал. За да намалите болките в ставите чрез зехтин, трябва да го консумирате от три до шест месеца.

„СТАВИН – КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

stavni-bolki

Всъщност, олеоканталът има сходно действие с ибупрофена.

Освен зехтина, рибното масло също помага за намаляване на болката в ставите. Омега- 3 мастните киселини в рибното масло са отговорни за антивъзпалителния ефект при хората, които имат проблеми със ставите. Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, което причинява хронично възпаление на ставите. В повечето случаи им се изписват добавки с рибно масло и зехтин за намаляване на болките в ставите.

Внимание! Въпреки че олеоканталът действа почти толкова силно, колкото и ибупрофена, не може зехтинът да го замести. За да постигнете същия ефект със зехтин, трябва да пиете по половин литър на ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *