Витамини и минерали за здрави кости и стави

stavi-bolki

Витамините и минералите, заедно с аминокиселините, са важни за ставите. Витамин С е важен, защото участва в производството на кортизол. Именно кортизолът потиска възпалителните процеси в ставите, а и помага за възстановяването на хрущяла.

Витамин В6 и магнезият са важни като хранителни вещества за ставите, тъй като ги предпазват от свободните радикали. Свободните радикали са агресивни елементи, които се появяват при определени метаболитни процеси в тялото. Разпространяват се в ставния хрущял и така ускоряват унищожаването му. За намаляването на ефекта от свободните радикали, се използват витамин С, селен и цинк.

„СТАВИН- КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

mlyako-dieta

Калцият е фундаментален минерал за образуването на костите. Добър източник на калций са млечните продукти. За да използва тялото ни максимално количеството поет калций, трябва да им достатъчно количество витамин Д. Ако имаме дефицит на витамин Д, има голяма опасност да не ни достига и калцият.

През лятото са достатъчни 30 минути на слънце, за да получим необходимото ни количество витамин Д. Кожата се активира от слънчевата светлина, UV лъчите. За да получим достатъчно витамин Д от слънцето, лицето и ръцете ни трябва да са открити.

През зимата слънцето не е достатъчно, затова трябва да се храним така, че да получаваме достатъчно витамин Д. Може да го приемате и като хранителна добавка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *