Как да освободим тялото си от натрупаната сол

Въпреки че солта е сред най- употребяваните подправки в кухнята, доказано е, че може сериозно да навреди на здравето. Оказва се, че доста хора прекаляват с консумацията й, което я прави опасна.

sol

Тялото се нуждае от малко количество сол или натрий, за да работи нормално, но това не означава, че трябва да злоупотребяваме с нея. Някои експерти съветват да изключим солта от храненето си и да си набавяме натрия, като консумираме други храни.

Завишената консумация на сол с времето може да доведе до сериозни здравословни проблеми, като сърдечни заболявания, мозъчно- съдови и др. Освен това е основният причинител за задържане на течности и подуване. Ако и вие консумирате много сол, ето как да пречистите тялото си от натрупванията.

БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

magdanoz-sol

СЪВЕТИ ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ НА СОЛТА ОТ ОРГАНИЗМА

– Пийте повече вода. Пийте между 6 и 8 чаши вода дневно, за да изхвърлите задържаните течности. Така пречистваме тялото си, поддържаме се добре хидратирани и намаляваме подуването на тялото.
– Изхвърлете солта от диетата. Въпреки че за повечето хора солта е незаменима съставка, трябва да започнете да търсите други алтернативи. Може да приемате минимална доза сол, най- добре добавяна към домашната храна. Солта обаче остава скрита в доста продукти, като колбаси, консерви, замразена храна, бърза храна и пр. Включете повече плодове и зеленчуци, които изхвърлят натрия.
– Заместете солта. Може да я заменяте с други подправки, като чесън, пресен черен пипер, къри, магданоз, риган и розмарин
– Движете се. Всеки ден правете аеробни физически упражнения, за да можете да се потите. По този начин изхвърляме токсини от тялото си.

МАГДАНОЗ СРЕЩУ НАТРУПАНАТА СОЛ В ТЯЛОТО

Магданозът е известен с това, че пречиства бъбреците и стимулира изхвърлянето на токсините.

За да се възползваме от свойствата на магданоза, можем да го направим, като приготвим отвара от него. Вземете връзка магданоз и я измийте. Нарежете я, а после сложете да ври в един литър вода за 10 минути. После, оставете да престои. Консумирайте на гладно. Пийте през целия ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *