Рецепти със сол срещу черни точки

Всички мразим черните точки! Има много различни начини да се справим с тях – пазарът е пълен с различни средства. Ние ви предлагаме няколко икономични варианта за справяне с черните пъпки – всичките с ключова съставка сол.

cherni-tochki

СОЛ С ПРЯСНО МЛЯКО

Малко прясно мляко и доста сол. Направете сместа, така че да не е течна, по- скоро да е като паста. Нанесете сместа върху носа си или на проблемната зона. След няколко дни количеството им ще намалее, докато не изчезнат напълно. Няма да ви останат никакви петна.

СОЛ, ГЛИНА И МЕД

Тази смес може да се превърне в чудесна ексфолираща маска, която ще ви помогне да елиминирате черните точки. Пригответе хомогенна смес – да е като паста. Търкайте с нея върху проблемната зона и измийте след 5 минути.

sol

СОЛ И ВОДА

Всеки ден си мийте лицето със смес от хладка вода и сол. Ще видите как черните точки ще изчезнат, а мазнината по кожата ви ще намалее.

ПАСТА ЗА ЗЪБИ И СОЛ

Смесете сол с паста за зъби от мента в равни количества. Когато ги смесите добре, нанесете върху носа и другите проблемни участъци. Първо обаче проверете дали кожата ви не е прекалено чувствителна, тъй като пастата за зъби от мента е доста силна. Масажирайте леко за 5 минути и измийте с хладка вода. После сложете кърпа, напоена със студена вода на третираните зони, за да се затворят порите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *