6 домашни рецепти за по- добро здраве

Има хора, които боледуват често. Заради резките промени в климата, стресови ситуации, пътувания и пр. Всяка промяна води до спад в имунната защита и причинява здравословни проблеми, които обикновено са едни и същи.

zehtin-otslabvane

Важно е да се научим как да увеличаваме имунната си защита, за да сме в добро здравословно състояние и да избягваме болестите, които се повтарят постоянно.

РЕЦЕПТИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЕ

1. Вода на гладно. Чистата вода хидратира организма ни, но въпреки това, често не пием достатъчно. Забравяме напълно за нея. Най- доброто време да пием вода е на гладно сутрин. Така се пречистваме от токсините, натрупани предния ден. На ден трябва да изпиваме поне 1, 5 литра вода.
2. Зехтин и лимон. Това е стара рецепта, която предпазва черния дроб и жлъчката. Също се пие сутрин на гладно. Когато изпиете 2- 3 чаши вода, смесете 1 с.л. зехтин екстра върджин и 1 с.л. лимонов сок. Тази комбинация стимулира черния дроб и помага на жлъчката да изхвърли камъните.
3. Ябълков оцет и сода бикарбонат. Това средство чудесно пречиства тялото ни. След хранене вземете чаша хладка вода, добавете й една лъжица ябълков оцет и щипка сода бикарбонат. Важно е оцетът да е екологично чист, а не пастьоризиран. Може да приемате от 1 до 3 чаши дневно, но да е винаги на празен стомах. Поне един час преди хранене.

Действа диуретично. Подобрява храносмилането. Намалява нивата на холестерол, триглицериди и пикочна киселина. Облекчава кашлица и болки в гърлото. Подобрява състоянието на кожата. Разгражда всякакви видове камъни. Облекчава уринарни инфекции.

voda-krasota
4. Промивки с олио. Помага при всякакви проблеми в устната кухина: кариес, гингивит, афти, лош дъх и др. Помага обаче и на храносмилането, защото премахва токсините от устната кухина. Трябва ви първокачествено олио. Когато се събудите сутрин, преди да измиете зъбите, да пиете вода или да ядете, вземете 1 с.л. олио. Джабуркайте се с нея в продължение на 10- 15 минути. Може да го правите по 2 пъти дневно, ако искате по- бързо да се пречистите. Важно е да се прави на празен стомах. Не гълтайте олиото, а го плюйте след като приключите.
5. Горчиво преди сън. Черният дроб е сред най- потърпевшите органи от лошото хранене, нездравословните навици и негативните емоции. Затова не вечеряйте обилно, включете горчива храна или напитка, за да подобрите работата на черния дроб . Може да изберете грейпфрут, чай от глухарче, магарешки трън, болдо и др. Така почивката ви през нощта ще е много по- пълноценна. Ще възстановите силите си и ще помогнете на черния дроб да се възстанови.
6. Чесън. Помага да имаме отлично сърдечно здраве. Ако не можете да понасяте вкуса и мириса му, може да го взимате на таблетки. Ако нямате здравословни проблеми, можете да опитате тибетската рецепта с чесън.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *