10 минути разходка удължава живота с 5 години

Дори кратката разходка сред природата е изключително полезна за вашето здраве и може да удължи живота ви с пет и повече години. Ако искате да получите невероятен шанс да се почувствате по – добре, просто излезте навън и се разтъпчете. Ето още пет причини да избягате от офиса поне за няколко минути:

разходка за здраве

Намалява стреса

Категорично, разходката в спокойна и здравословна обстановка облекчава нивата на стрес. Едно отиване до близкия парк ще намали депресията и натрупаната умствена умора, само за няколко минути.

Увеличава интелекта

Скорошно проучване от Илинойс установи, че хората ходещи по 45 мин. дневно три пъти в седмицата, имат доста по – високи умствени способности и се изморяват по – трудно, сравнено с тези които разпускат пред телевизора с чаша бира в ръка.

Понижава апетита

Оживеното ходене пеша може да сложи край на преяждането и да намали нездравословния апетит наполовина. Физическото усилие увеличава броя на хормоните, отговорни за чувство на щастие и апетита.

По – добър сън

Редовната разходка помага и за още едно важно нещо – способства добрия сън. При движение се изразходва повече енергия, което ви дава шанс да заспите по – лесно през нощта.

Превенция на здравето

30 минути пеша всеки ден със сигурност помага за превенция на сърдечни болести, инсулт и диабет. Упражненията правят мускулите по – чувствителни към инсулина и спомагат придвижването на глюкозата в кръвта. Също така понижава кръвното налягане, подобрява кръвообращението и увеличава нивото на полезния холестерол.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *