Няколко лесни начина да намалите вредните мазнини

Наситените мазнини се описват от експертите като едно от най – вредните за здравето неща. Истината е, че тези твърдения в голямата си част са напълно истински, защото завишената консумация способства за повишаване на лошия холестерол, което увеличава многократно риска от сърдечни заболявания.

наситени мазнини

Наситените мазнини се намират във всички рафинирани растителни масла, в месото, различните видове маргарин, кремове, сладкарски произведения. Тук възниква въпросът как мога да се предпазя? Както и всичко останало на този свят, не е хубаво да се подлагате на крайни лишения. Просто трябва да направите така, че да ги ядете по – рядко или да консумирате храни с по – ниско съдържание.

Дневният прием на наситени мазнини трябва да е по – малък от 7% от общите калории – около 15 грама.

Няколко лесни начина да запазите сърцето здраво:

Започнете със закуската. Консумирайте обезмаслено мляко, плодове и пълнозърнести култури (овесена каша, препечена филийка пълнозърнест хляб с мед)

Олиото. Друг лесен способ е просто да замените традиционното слънчогледово олио със зехтин. Той е зареден с полезни мононенаситени мазнини, които подпомагат добрия холестерол.

Вегетариански дни. Въпреки че без месо не можете, научете се да правите „разтоварващи дни”. Поне един път в седмицата оставете пържолите настрана и обърнете на зеленчуково – плодова диета. Бъдете сигурни, че червата ви няма да ръждясат.

Хранете се умно. В някои случаи нямате възможност да седнете на трапезата както се полага, а коремът ви започва да свири от глад. Това са кризисни моменти, в които човек лесно се изкушава да посегне към богата на мазнини закуска (банички, вафли, понички и пр.). За да не попаднете в капана, научете се да носите със себе си плод или малко пакетче ядки – те не заемат място, не тежат и могат да заситят глада по един чудесен и здравословен начин. Половинка натурален черен шоколад също е позволен.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *