Нарът понижава кръвното

Нарът
Нарът

 

Нарът е плод, познат ни още от Библията. През древността той е бил символ на плодовитостта и още оттогава се използва в народната медицина. Нарът съдържа веществото пуникалагин, което има позитивно действие върху сърцето и стените на кръвоносните съдове. Сокът от нар понижава кръвното налягане, редуцира холестеролните плаки и лошия холестерол.

Вкусният червен плод е известен и с диуретичното и обезболяващото си действие, също така действа кръвоспиращо. Редовното похапване на нар намалява риска от ракови заболявания на простатата, рак на гърдата и дебелото черво.

НарътНарът е много мощен природен антиоксидант и антисептик, като в същото време предпазва организма от стареене. Има прекрасно въздействие върху косата, кожата и ноктите.

Съдържащите се в него фитоелементи спомагат за повишаване на настроението и справяне с депресията.

От кората му можем да си приготвим чай, помагащ отлично при ангина, пневмония и кашлица.

Нарът се препоръчва още при анемия, слабост, безплодие, проблеми с венците, висока температура. Той е богат източник на витамините С, Р, А, витамини от група В, в това число фолиева киселина, на калий, калций, магнезий, хром, силиций, натрий, желязо, манган, мед, така важни за правилното функциониране на организма.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *