Когато синът на Нана вижда майка си без коса, бяга от нея

Нана с избръсната до голо глава

  Кошмар. Реален, осъзнат и преживяван във всяка една стотна от времето през последните четири месеца в живота на Нана. Откакто чува диагнозата „рак“ през февруари, съществуването на водещата се превръща в истинска битка за оцеляване. Нана си обещава да победи чудовището, изяждащо клетките на тялото й и да живее не заради зрителите, колегите, приятелите или семейството си. Прави го заради себе си.

9 юли е датата, на която най-устата блондинка в българския ефир завършва курса си на лечение с химиотерапия в Израел. Водещата е преминала през 8 вливания, целящи да разрушат злокачествените метастази в организма й или поне да спрат развитието им.

Нана вече е свикнала с ефектите от силните лекарства, които лекарите наливат в кръвта й. Научила се е да живее с последиците от тях, но никога няма да забрави началото на терапията. Знае, че ще става все по-страшно. Отсега се опитва да свикне с мисълта, че ноктите й ще паднат след приключването на терапията.

Със синът си Джейсън

„След първото вливане ти става лошо. Като казвам лошо, имам предвид много лошо. Завива ти се свят, гади ти се. Стига ти до гърлото. Някои повръщат. Вкусът в устата е отвратителен, метален. Нищо не можеш да хапнеш, изпитваш отвращение. Чувстваш се като натъпкан с олово. Нямаш никакви сили“, споделя пред женско списание водещата, чиито небесно сини очи едва сдържат сълзите си.

Малко след началото на лечението си Нана решава да махне косата си, за да не гледа как окапва. Престрашава да се подстриже първи номер. Когато се вижда в огледалото, й става странно, но по някакъв начин се харесва. Само че двегодишният й сън Джейсън не я намира за хубава. Когато вижда майка си с толкова къса коса, момченцето започва да плаче и бяга от нея. Не иска да я докосва. Малко по малко я възприема, но й казва „мама – тати“, защото е с прическа на мъж. Реакцията на детето не разколебава Нана от решението да се обръсне нула номер, преди да загуби и малкото коса на главата си.

„Мъжът ми взе машинката, но се оказа, че от химиотерапията скалпът ми е станал толкова чувствителен, че не може да се пипне. Болка, викове, крясъци, ревове… прекъснахме. В момента вече съм с обръсната глава“, обяснява звездата на Нова телевизия.

Откакто знае, че е болна от рак, водещата се е научила да приема всяка случка в живота си като нещо положително. Затова смята, че разделянето с дългата коса я е отървала от лошата енергия, която се натрупва в ДНК-то на всеки отделен косъм.

Нана е категорична, че няма да се предаде на чудовището в тялото си. Лекарите обаче все още не могат да открият къде е огнището на злокачественото заболяване, така че засега лечението с операция е изключено. Най-вероятно е Нана да се подложи на лъчетерапия, която е не по-малко тежка от химиото.

„Искам да покажа на хората, че докато минаваш през това, не е необходимо да изглеждаш зле. Че можеш да работиш и да се смееш, да си гледаш детето, да ходиш на ресторант и в крайна сметка да живееш що-годе нормално“, категорична е Нана.

 

Не ще пари от Иван и Андрей

До момента Нана не е взела и една стотинка от чужд човек за лечението си. Няколко пъти продуцентите й Иван и Андрей й предлагали финансова помощ, но тя отказала. Разчита единствено на семейството си и казва, че ако мъжът й не е имал необходимите средства, със сигурност е нямало да предприеме лечението в Израел, което е скъпоструващо, но абсолютно професионално и качествено.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Когато синът на Нана вижда майка си без коса, бяга от нея"

  1. Стефи Лазарова   14.08.2012 at 17:15

    Нана,
    Лично аз възприемам горното, а и не само него, като самореклама.
    ( моля за извинение, но Винаги съм пряма).
    Достатъчно сте известна, обичана и ценена.
    Разбирам как се чувствате и не е необходимо да оставяте „последни впечатления“ за Вас!
    Бих линчувала ТЕЗИ, които се осмелиха да напишат заглавието: „Ужас! Няма спасение за Нана!“.
    ИМА спасение! Има живот за Вас!
    Убедена съм! ПОВЕЧЕ от сигурна!
    Неясните диагнози неясно изчезват!
    НЕ само, че ще видите сина си в първи клас, но ще го ОТГЛЕДАТЕ и ще ОСТАРЕЕТЕ, та да Ви видя каква баба „кипричка“ ще сте!!! 🙂
    С обич – Стефани

    p.s.
    Ще се радвам да ми пишете 🙂
    И пак : p.s.
    Аз съм операцоинна сестра и….

    Отговор
  2. Tatyana   27.09.2012 at 9:02

    Nana dano Bog te pazi i blagoslovi.Podkrepyam te i se molya za teb!Uspeh ti pojelavam!

    Отговор
  3. Снежана Николова   04.04.2013 at 22:32

    Нана, дано Бог те накаже!
    Заслужаваш го с наглите си лъжи и позьорство!
    Долна лъжкиня!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *