Най – добрите здравословни тенденции през 2013

Вижте кои здравословни навици бяха определени като най – полезни през миналата година и ги вземете със себе си в настоящата.

спорт и здраве

Тренировка във вода

Независимо каква е вашата любима тренировка (йога, джогинг или зумба), можете съвсем спокойно да я правите в басейна близо до вас. Ползите от тренировка във вода са много: подобрява въздействието на упражненията, покачва силата и издръжливостта, ускорява правилното отслабване и е много по – забавна.

Тичане в кал

В България този начин за забавление не е особено популярен все още, но за сметка на това е един от добрите начини за отслабване – перфектна комбинация от тренировка и забавление! Експертите са категорични, че чувството на щастие е най – добрата мотивация на света и нищо не може да се замени с веселите преживявания. Всичко от което се нуждаете е една много, ама наистина много кална писта, по която да бягате с всички сили (и да падате).

Вегетарианско меню

Според последните научни изследвания, преминаването към полувегетариански начин на хранене е едно от основните изисквания за качествено отслабване и добро здраве. Просто до 6 часа вечерта не яжте никакви продукти от животински произход, но все пак бъдете уверени, че получавате достатъчно протеин през целия ден. Набавяйте си го от протеинови шейкове, бобови култури, ядки.

Хибридна йога

Невероятна тренировка за отслабване – кардио с висока интензивност. В САЩ съчетанието от бойни спортове и разтегателни йога упражнения набира все по – голяма популярност и все повече почитатели. Важното е да има движение – скачане на въже, кик – бокс, карате, дори борба.

Байкинг

Навсякъде по света много хора предпочитат да се придвижват само с велосипед. Това е полезно по много направления – избягвате трафика и задръстването по светофарите, като същевременно провеждате неусетно вашата тренировка за отслабване. Карането на колело тонизира цялото тяло, повишава сърдечната честота, силата на мускулите и обемът на вътрешната енергия. Скорошно проучване установи, че колоезденето намалява умората с 65%.

Тренировки на открито

Уличният фитнес (street fitness) вече е сред водещите начини за здравословно отслабване, навсякъде по целия свят. Освен красотата на този спорт, допирът с природата оказва своето благотворно влияние. Независимо дали е зима или лято, свежият и наситен с кислород въздух ускорява метаболизма и ви дава нови възможности да надскочите себе си. Перфектният начин за изграждане на здрав дух в здраво тяло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *