Израелският гуру доктор Яир Галили: Лекувам разширени вени само с инжекции! ИНТЕРВЮ

Срещаме се с доктор Яир Галили в кабинета му в медицински, център „Епика“ в София. Пред вратата го чакат десетки пациенти с документи в ръка. Предимно снимки на краката, защото той е човекът, който успешно влиза ролята на ангел-спасител от разширените вени. Червени, кафяви петна, неестествени подутини, странни кръвонасядания под кожата – всичко това той лекува с лекарство, внос от Швейцария. Инжектира го на проблемните места, а след това пуска пациента по живо, по здраво да се прибира вкъщи.

Доктор Яир Галили
Доктор Яир Галили

Иновационният метод, който докторът предлага, се използва в САЩ от 15 години и не включва престой в болницата. Буквално 5 минути след интервенцията човек може да слезе от кушетката, да стъпи на краката си и да отиде, където пожелае.

В това се убеди с очите си и репортерът, който присъства на процедура за лечение на вени на 60-годишна пациентка.

Доктор Галили работи в института „Машон МОР“ в Тел Авив, Израел. На всеки месец и половина идва в София за по няколко дни, за да обърне внимание и на българските си пациенти.

Преди и резултата след процедурата
Преди и резултата след процедурата

– Доктор Галили, разбрахме, че практикувате един нов за България метод. Бихте ли ни казали какво представлява той?
– Вместо тежката оперативна намеса, която включва отстраняване на кървавочервените подкожни възелчета, аз предлагам склеротерапия под ултразвуков контрол, конто включва инжектиране на пенообразно вещество на проблемното място. Броят на инжекциите зависи от това в какъв стадий е болестта и колко години по-рано пациентът е „отглеждал“ странните топчета. Какво правят обикновено лекарите? Отстраняват възлите, но те след време отново се възстановяват. И това е така, защото специалистите не премахват причината, която е довела до образуването им. При мен няма скалпел, няма упойка. С помощта на ехограф виждам къде е проблемът и там бия инжекцията. Поставям вещество, подобно на гел, което изпъва вената, регулира я в правилната форма. Отнема ми секунди. Инжекциите са почти безболезнени. Това могат да го потвърдят и пациентите ми. Не получават световъртеж, не се чувстват отпаднали. Могат да се появят петна по кожата им, но те изчезват до дни.

– Каква е успеваемостта на лечението ви?
– 98%. Отново казвам, че ефектът е изключително бърз и всеки може да го види с очите си. Правя папки със снимки на болните крайници на пациентите си. Мога да покажа как се е подобрило положението им. Някои от тях идват с големи рани по краката. И ще споделя, че тези рани също са резултат от болни вени. Въобще появата на цветни петънца, на подутини, на леки сърбежи в тази област на тялото сигнализира, че има проблем.

доктор Яир Галили– Откъде според вас идват проблемите с вените? Защо а деформират, причиняват болка и тромби?
– Най-честта причина е наследствеността. Наднорменото тегло, продължителното стоене, употребата на противозачатъчни средства, съдържащи естроген, бременността – също имат своята дума. Отичането на крака, промяната на цвета му до лилаво, появата на незарастващи рани се дължи на проблеми с вените. Част от лекарите не свързват отворените рани с разширените вени и ги лекуват само в засегната зона. Това е крайно неправилно, защото причината за появата им продължава да работи в организма. Болният усеща тежест, трудно му е да ходи, да не говорим за дискомфорта, който изпитва.

– Ако тези рани, за които говорите и които показвате на снимките, не заздравеят – до къде се стига?
– Най-лошото, до което може да се стигне, е ампутация на крайниците. Лечението отнема повече време, повече инжекции и разбира се, повече средства. Виждал съм какви ли не крака с променен цвят на кожата – от бяло до кафяво, та дори и до черно. Хубавото на моя метод е, че няма ограничение за възрастта на пациентите. В София имам 44-годишен пациент, който 15 години се е мазал с различни мазила, но без резултат. Сега се постигнаха чудеса само за 2 месеца с няколко инжекции.

– Ще споделите ли нещо за медикамента, с помощта на който се постигат чудеса?
– Той се произвежда в Швейцария. Там лекарите знаят за действието му и го прилагат. Не е познат в България.

Гелът е одобрен от американската служба да безопасност на храните и лекарства. От европейската – също. Казва се „Полидоканол“ и се ползва от 70 години насам. Целта му е да свие вената, като не позволи никога повече тя да се деформира.

– Какво точно се случва?
– Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото предизвиква мигновена реакция да се на стесняване. Процесът предизвиква прилепване на стените на вената и абсорбиране на веществото от тялото. Интервенцията се осъществява под лекарско наблюдение, чрез ултразвуков апарат от най-ново поколение. В продължение на цялата манипулация не се засягат други кръвоносни съдове или съседни тъкани. Вследствие на интервенцията кръвотокът от нефункциониращите вени на краката се насочва към функциониращите вени и така се намалява налягането в тъканите на крака. Преди лечението се назначават съответни изследвания и консултации със специалист.

– Проблем на сърцето би ли се отразил на вените? Както и обратното – вените на сърцето?
– Абсолютно не. Казвам ви го като сърдечносъдов хирург. 70% от операциите за лечение на вени са неуспешни, защото медицинската технология за вадене на възелчетата не е претърпяла никакво развитие през годините. Не се е модернизирала. Според мен операцията не е вариант за лечение, защото хирурзите вадят само онова, което виждат с очите си. Те не използват ултразвук. При този метод всичко се вижда. Дори онова, което е под кожата и боледува без външни признаци.

– Как намирате краката на българите, гледайки вените им? Здрав народ ли сме?
– Като краката на всички останали хора. В западния свят около 20% от мъжете боледуват от разширени вени и от 30% до 50% от жените. Не правите изключение.

– Няколко думи за българските лекари, които работят в областта на разширените вени?
– Когато дойдох за първи път в България – преди повече от 4 години, бях поканен в болница „Св. Екатерина“, където направих демонстрация на метода си.

Който искаше, дойде и видя. Задаваха ми различни въпроси. Разбира се, намери се и доктор, който се обяви против метода ми. Но аз съм спокоен, защото имам доказателства за ефективността му. Освен това съм член на Българския лекарски съюз. Голяма част от сърдечносъдовите хирурзи в България тогава ме аплодираха и поздравиха. И сега съм готов да предам част от моите знания на всеки лекар, който иска да разговаря с мен.

– Какво е мнението ви за лечение на разширени вени с билки? Модерен ли е този метод в Израел?
– О, билки – не! Билките са хубаво нещо за този, които ги продава, но не и за този, който ги консумира и чака да получи изцеление. Казва ви го човек, който практикува 12 години и през ръцете му са минали над 25 000 души от цял свят. Билките не са подходящи за вените.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/4JKWWr-leEE

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *