Свалете кръвната захар с тези храни:

kravna-zahar

Нивата на кръвната захар се увеличават, когато тялото се затруднява да произвежда инсулин или да го използва по правилен начин. Впоследствие, човек изпитва проблеми като виене на свят и преумора. А в най- лошите случаи се достига до развиване на диабет.

Много са факторите, които могат да причинят високи нива на кръвната захар: най- вече неправилното хранене, завишената консумация на захар и въглехидрати. Също причини като стрес, липса на физическа активност, наследственост, други заболявания и пр.

Има някои храни, които са много препоръчителни за намаляване на кръвната захар. Ето кои са та:

Канела. Тази подправка има много силен ефект върху понижаване на кръвната захар. 1 лъжичка на ден е достатъчна, за да се намали захарта, при хора болни от диабет. Консумацията на канела прави клетките по- чувствителни към инсулина. Затова превръща захарта в кръвта в енергия.

Фибри. Хората, които консумират от 24 до 50 грама фибри на ден, имат по- добри нива на кръвната захар. Фибрите се съдържат най- вече в плодове, зеленчуци, бобови, зърнени култури и пр.

Чесън. Нормализира метаболизма на глюкозата, освен това съдържа вещества, близки до инсулина. Ежедневната консумация на чесън намалява захарта в кръвта при пациенти с диабет тип 1 и 2.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

chesan-chai

Бобови култури. Не съдържат много калории, нито много мазнини. Богати са на протеини, фибри и много полезни витамини и минерали.

Зелен чай. Повишава чувствителността към инсулина и предпазва от сърдечно- съдови заболявания, които често се срещат при пациенти с диабет.

Орехи. Честата консумация на орехи и други ядки намаляват риска от сърдечни заболявания. Орехите са богати на омега- 3 и есенциални мастни киселини, които помагат да изхвърляме излишъците от глюкозата в кръвта.

Череши. Съдържат антоцианини, които подобряват проблема с инсулиновата резистентност, намаляват нивата на кръвната захар и нивата на възпаление. Този проблем пречи на инсулина да работи правилно, за да контролира кръвната захар в нормални нива. Консумацията на череши подобрява усвояването на инсулина и поддържа ниски нивата на кръвната захар.

Червено вино. Умерената консумация намалява нивата на кръвната захар и предпазва от усвояването на глюкозата. Пийте само в умерени количества.

Риба, богата на омега- 3. Сьомга, сардини, риба тон, скумрия и др. Омега киселините са много полезни за сърдечно- съдовата система. Но също подобряват чувствителността към инсулина при диабетици.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *