Отслабване с китайската диета

китайБазира се на теорията за петте вкуса, която разделя храните на люти, сладки, кисели, солени и горчиви. Ако искате да отслабнете и и да възстановите енергията си, вижте това предложение.

Една китайска поговорка гласи: „Болестта влиза през устата, а нещастието излиза през нея“. За китайците храненето е много сериозен въпрос, затова следват диета, която поддържа баланса между Ин и Ян. Това е китайската диета.

Какво представлява? Този метод се основава на петте групи храни, които се свързват директно с двете категории – Ин и Ян. Препоръчва се за хора, които освен че искат да отслабнат, искат и да възстановят енергията си.

Теорията за петте елемента е свързана с китайската диета – дърво, метал, огън, земя и вода. Ако искате да сте в здрави, трябва да поддържате баланса между петте елемента.

За топене на мазнините и отслабване – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК:

Как да приложите теорията в храненето си?

Концепцията за петте елемента в храненето се основава на петте вкуса, които се свързват с лечебни свойства, а не с истинския вкус:

Люто: чесън, джинджифил, лук …
Кисело: лимон, ябълка, киви …
Горчиво: кафе, чай, бадеми…
Сладко: фурми, ориз, пилешко…
Солено: свинско, миди, сол и пр.

За да постигнете баланс трябва да знаете следното нещо – киселите, солените и горчивите храни са Ин, а сладките икитай1 лютите са Ян.

Преди за започнете диетата трябва да разберете дали като човек сте Ин или Ян. Това се разбира от телосложението.

Хората, които са предимно Ян

Това са хора със здраво телосложение, които се потят, хиперактивни. Те ядат и пият по много. За тях китайската диета препоръчва бял риба, патешко, заешко, кускус, грах, зелен фасул, тиквички, круши или ябълки. Забранява се маслото, местни изделия, сирене и др.

Хора, които са предимно Ин

Тук са всички хора с наднормено тегло, които задържат течности, дишат трудно и спят много. Препоръчва се лук, чесън, телешко, пилешко, ядки и смокини. Избягвайте маслото, патладжаните, прясното мляко, патешкото и олиото.

Хора, които са малко Ян

Това са хора със слабо телосложение, с изморен и блед вид. За тях се препоръчва канела, моркови, спанак, картофи, ориз, пилешко и др. Ако сте този тип, не яжте сурова храна, белтък и диня.

Хора, които са малко Ин

Ако си слаб, но кожата ти е тъмна и суха, това е твоята категория. Трябва да ядете повече патладжани, скариди, раци, речна риба, яйца и грейпфрут. Намалете морковите, агнешкото, пържените яйца, алкохола и кафето.

Китайска храна. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/MDuexIRG4mY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *