Как да се справите с хората, които пречат на диетата ви

Внимавайте с хората, които ви пречат да си спазвате диетата за отслабване. Съветът навярно ви се струва доста странен, но е факт, че когато полагаме огромни усилия да сваляме килограми, все се намира някой, който да ни изкуши.

dieta

Обикновено хората, които саботират диетата ни, са от най- близкото ни обкръжение – приятели и роднини.

Един от основните начини е като дойдат у дома с изкушаващи вкусотии, които обаче са забранени в диетата ни. Също, когато отидете на гости на баба или леля, която много настоява да опитате от гозбите й, въпреки че знае, че сте на диета.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

ЗАЩО НИ САБОТИРАТ

Мотивите им могат да са най- различни – бабите и майките ни например, смятат че не се храним достатъчно, което е мило, но все пак трябва да се научим да им отказваме. Някои „приятели“ всъщност може да завиждат на това, че вие се опитвате да отслабнете. Други просто да не разбират, защото обикновено и те самите нямат много здравословни навици.

dieta-priqteli

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ТАКИВА СИТУАЦИИ

Единият начин е да избягвате такива хора, но това не е препоръчително, защото обикновено става въпрос за близки приятели и семейството ни. Обяснете им, че сте на диета и искате да отслабнете. Кажете им какви са мотивите ви, би трябвало да ви разберат.

Ако не можете да отказвате, това е моментът да се научите. Просто отказвайте такава храна и помолете ако толкова държат, да я заменят с друга, която е по- подходяща за диетата ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *