Индийски ритуал провалил Сани Жекова

Сноубордистката Сани Жекова не успя да вземе медал на олимпиадата в Сочи заради лошата карма, с която е била орисана преди финалния старт. Така си обясняват нещастието на спортистката йогите в България. Известен факт е, че Жекова практикува йога упражнения и винаги спазвала определени ритуали от индийската школа преди състезание, споделят нейни близки. Самата тя неведнъж е признавала, че има своя мантра и талисмани, които носи преди всеки старт.

Сани Жекова
Сани Жекова

Ритуалът, който спазва редовно Сани, е т.нар. „ранно събуждане“. Според него 6 часа сън са напълно достатъчни човек да бъде във форма на следващия ден. Десетте минути преди сън и десетте минути след като човек се събуди, оказват обаче дълбоко влияние върху неговото подсъзнание.

Сани ЖековаМалко след като се събуди, за да остане верен на мантрата, човек трябва да остане неподвижен и да се фокусира в това, което трябва да свърши. Според йогите обаче Жекова не успяла да спази ритуала, заради което самата тя на психическа основа е била обременена по време на състезанието.

След петото си място на олимпиадата Сани е решила да релаксира и отново да подкара кросовия си мотор. Освен това от 11 март златното момиче на България в Сочи ще се изправи пред ново предизвикателство. Този път обаче Жекова няма да се състезава на пистата, а на танцувалния подиум в риалити шоуто „Денсинг Старс“.

След изтощителния форум в Русия тя решила най-после да наруши хранителния си режим. Двамата с баща й, който е и неин личен треньор и мениджър, през цялото време в Сочи карали на препечени филийки, черен хляб, шунка, яйца, мюсли, плодове и натурални сокове. „Не ям пилешко, защото има много аптекарски вкус.

На състезание закуската е основното ми хранене, доста често пропускам обяда, а колкото до вечерята се старая да е лека. С голямо удоволствие похапвам телешко месо, но не в България, понеже тук почти винаги месото е от старо теле. Обичам японската кухня. Най-добре готвя лазаня с ябълки, стафиди и сос „Уорчестър“, нея я правя най-сполучливо. Не докосвам газирани напитки, а от алкохола си позволявам по чаша вино при повод“, разказва спортистката. Баща й добавя, че храната е пряко свързана с представянето на спортиста в състезанията и затова с дъщеря си са изчели тонове литература по въпроса и се съветват с немски специалист относно хранителния режим на Сани.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *