Тате Наско прави сина си – Иво Тонев пожизнен началник

Атанас Тонев
Атанас Тонев

  Иво Тонев е роден през 1970 година в Плевен. Завършва Софийската математическа гимназия, а след това Университета по национално и световно стопанство. Син е на Атанас Тонев, който е председател на борда на директорите на БДЖ в мутренските години на прехода от 1991 до 1994 година.

След неуспешен опит да заиграе футбол на високо ниво и няколко мача като резерва в габровската „Янтра“ 24-годишният Иво Тонев е спуснат с парашут като изпълнителен директор на футболен клуб „Локомотив“ (Сф). Назначението е по бащина линия. По онова време тате Наско е член на управата на „Локо“ (Сф) и първи приятел на Николай Гигов. Иво се крепи на поста рекордните 17 години.

Когато Бойко Борисов става кмет на София, той му е съветник по спортните въпроси. В периода 2007-2012 година е общински съветник от групата на ГЕРБ и шеф на спортния тотализатор. В

Бойко Борисов и Иво Тонев
Бойко Борисов и Иво Тонев

края на 2011 година, след като стана ясно, че руската компания „Газпром“ няма да инвестира в ЦСКА, както обеща тогавашният премиер Бойко Борисов, а в „Левски“, Иво Тонев напуска заеманите постове и приема предложението на Тодор Батков да стане председател на управителния съвет на „сините“ и изпълнителен директор на клуба.

В спортните среди усилено се говори, че идването на бившия лококомотивец в „Левски“ е по нареждане на Бойко Борисов, който реално дърпа конците на „Герена“. Тонев трябваше да бъде човекът, който да управлява парите на „Газпром“ в „Левски“ и да изгради нов стадион. След края на пролетния дял на първенството, когато пред пълните трибуни на „Герена“ „сините“ не можаха да спечелят титлата и се издъниха срещу „Славия“, Тонев подаде оставка като изпълнителен директор. Преди няколко седмици, след грозната сцена със събличането на Ивайло Петев, той напусна и управителния съвет на клуба.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *