Семейството на Благой Иванов: Опитал се да разтърве побойниците, а са го наръгали в гърба

Благой Иванов се опитал да разтърве бой между две пияни компании. Някой обаче го изненадал в гръб и го наръгал с 20 – сантиметров нож, разказаха родителите на тежко ранения самбист.

Семейството на боеца от ММА излезе с официална позиция за инцидента в бар „Домби”. Във фаталната нощ Благой Иванов и негови приятели празнували края на боксовия турнир „Странджа”. Към 4,00 сутринта в неделя отишли в известното заведение.

Всички посетители на бара вече били стабилно пияни. Близките на самбиста не знаят по каква причина избухнала свадата между почерпените му посетители, но станал въргал. Благой се намесил да разтърве побойниците, но някой го пронизал с нож под лявата мишница.

Според един от близките приятели на Багата, Росен Димитров – Близнака, охраната на бара е виновна за кървавия инцидент. Боецът твърди, че гардовете не проверяват за оръжие.

„Домби” бар има лоша слава още от 90- те, когато босът на ВИС – 2 Георги Илиев и аверите му купонясвали по цели нощи. След убийството на Главния, заведението доста западнало, но си останало любимо място на столични бандити. Според градските легенди, там се продават наркотици, а призори клиентите свободно шмъркат кока.

За нападението над Благой Иванов беше арестуван люлинския гангстер Дъмпела. При разпита той заявил, че всъщност самбиста първи го ударил. Дъмпела е криминално проявен. Бил арестуван за рекет и притежание на наркотици. Версията на люлинския бандит обаче не е потвърдена от свидетелите. Вероятно Дъмпела ще бъде обвинен в опит за убийство на Благой Иванов.

Росен Стоилов, шефът на Федерацията по самбо, за случая с Благой Иванов. ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *