Само ветераните в Сатирата бранят Калин Сърменов след уволнението!

Калин Сърменов
Калин Сърменов

Вълненията в Сатиричния театър не стихват, въпреки че официално конкурсът за нов директор беше спечелен от режисьора Здравко Митков. В отворено писмо в защита на досегашния шеф Калин Сърменов още в края на август се подписаха само най-големите звезди на театъра, сред които Стоянка Мутафова, Татяна Полова, Славчо Пеев и др.

Тогава мнозина се учудиха защо липсват имената на щатни артисти, а битката се води единствено от легендите. Истината излезе наяве от неотдавнашно интервю на актьора Славчо Пеев.

„Който и да дойде за директор, може да започне да отмъщава.

Никола Анастасов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Славчо Пеев застанаха в защита на Сърменов
Никола Анастасов, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова и Славчо Пеев застанаха в защита на Сърменов

Затова решихме да го подпишем само старите актьори, на които нищо не могат да ни направят“, заяви Пеев.

Той твърди, че колегите му нямат нищо против Здравко Митков, но си харесвали Милото, защото той си вършел добре работата като мениджър. Пък и било притеснително, че Митков има агентурно минало което стана ясно от съобщение на Комисията по досиетата отпреди година.

Заради скандала режисьорът тогава не успя да се включи в конкурса за ректор на НАТФИЗ. Масло в огъня налива и Калин Сьрменов, който не спира да говори за досието на колегата си. Милото твърди, че е бил предупреден с анонимно писмо, че няма смисъл да се кандидатира за директор на театъра, тъй като конкурсът бил предрешен в полза на Здравко Митков.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *