При дебюта си Росица Кирилова продала повече плочи от Лили Иванова!

Росица Кирилова

 30 години на сцената неусетно навъртя Росица Кирилова. Тази година изпълнителката чества своеобразен творчески юбилей. Роси пробива в естрадната музика през 1983 г. и буквално за няколко месеца се превръща в супер звезда.

В чест на празника си тя подготвя чисто нов албум с песни, който ще излезе през декември. Неотдавна пък издаде диск с песни за деца, който се изчерпа и предстои пускането на нов тираж.

Дебютът на Росица Кирилова е с песента „Тишина“, която вече е известна на публиката в изпълнение на Васил Найденов. Композиторът обаче решава да повери парчето и на току-що завършилата Консерватория млада изпълнителка. Росица вдъхва нов живот на „Тишина“, в нейно изпълнение песента звучи по съвършено различен начин.

Васил Найденов не се сърди на младата колежка, а дори я поздравява. „Никой не очакваше такъв успех с вече издадена песен“, припомнят си хроникьори на забавния жанр.

През следващата година, 1984-а Росица Кирилова грабва „Мелодия на годината“.

Тя предизвиква фурор с песента „Любов завинаги“ на Морис Аладжем. Малко по-късно излиза и първата й плоча, която носи същото заглавие. Тогава се случва чудо. За пръв път в историята на „Балкантон“ плоча се разпространява в такъв гигантски тираж – над 300 000 екземпляра. Дори Лили Иванова до този момент не е регистрирала такъв феноменален успех.

Големият бум на Росица Кирилова обаче предстои. През 1986 г. тя вади песента „Боса по асфалта“, който повече от година и половина е най-големият хит в България и се превръща в нейна визитна картичка. Има дни, в които изнася по 4 концерта.

Бързият триумф на Росица кара зложелателите й да пускат куп слухове за необяснимия й успех. Така се ражда лъжата, че е била любовница на Владимир Живков и той стои зад лансирането й. „A това е човек, когото и до днес не познавам, усмихва се Росица Кирилова.

Иначе 10 ноември 1989 г. е значим ден в живота на Росица Кирилова. Датата й е важна, защото със смяната на властта певицата получила правото да се подвизава и като текстописец.

„Преди това изпълнителите нямаха право да са автори на песни. Щом Тодор Живков сдаде властта, започнах да пиша текстове. Не само за мен, но и за доста колеги. Дори Лили Иванова има в репертоара си моя песен“, сподели естрадната звезда пред журналисти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *