Лили Иванова с рекордна печалба от концерта си в “Арена Армеец”

Лили Иванова

  Финансовият удар на годината направи Лили Иванова с концерта си в „Арена Армеец“. Звездата само за 2 часа ще прибере повече от 1,2 млн. лв. и като нищо може да грабне приза за бизнес дама на 2012 г., категорични са експерти.

Финансисти свидетелстват, че няма друга подобна сделка у нас – без продадена материална продукция или фирма да се вземе такава огромна сума за нула време.

Организатори на концерти на чуждестранни изпълнители у нас пък беснеят, че Лили ги удари в земята с рекорден брой продадени билети за зала „Арена Армеец“. Те сметнаха, че тя ще прибере поне 1,2 млн. лв., и то ако си плати данъците, което не е любима дейност на естрадната динозавърка. Най-големият закрит салон у нас има точно 15 хиляди седящи места и още през пролетта Лили се закани да ги запълни до последната бройка.

Естрадната легенда месеци наред отнасяше куп подигравки заради амбицията си. Дори Лейди Гага не успя да прехвърли прага от 10 хиляди зрители. Тогава за кратко Лейди Баба, както иронично наричат нашенката, изтръпна, че ще стане за смях на 22 ноември.

Само месец по-късно в края на септември обаче Лили пусна в ход стратегията си за привличане на публика и за пореден път може да се поздрави с успех. Тя е първият изпълнител, който ще напълни до пръсване „Арена Армеец“.

Преди седмица свършиха всички 15 000 седящи места! Естрадната прима побърза да даде изявление, че ще бъдат пуснати още 2000 пропуска за правостоящи зрители.

Още по-невероятното е, че те също са към своя край и пред репортер от управата на залата заявиха, че обмислят вариант как да бъдат вкарани още 1000 души. Това е било поискано от организаторите на концерта на звездата. Ако се окаже възможно, последните пропуски ще бъдат пуснати ден преди концерта, когато истерията за Лили ще е достигнала своя връх.

При продажба на 18 000 хиляди места пък сметката показва, че естрадната легенда ще получи минимум 1 170 000 лева. Разчетът е направен при средна цена от 65 лв., колкото горе-долу се получава при сбор на различните билети и техния брой. Лили е пуснала най-много пропуски от 100 лева с равен брой са тези от 120 и 30 лв., а има и такива по 60 и 70 лв. Последните 1000 бройки пък се очаква да струват по 40 лв., тъй като са за правостоящи.

Приходите от концерта на звездата на родната естрада обаче вероятно ще са и още по-дебели, изчисляват запознати с организацията на подобни мероприятия. Причината е, че певицата има двама солидни спонсори, от които е прибрала общо 200 бона.

Става дума за дългогодишния приятел и щедър спомоществовател на примата Валери Николов – бос на веригата „Фантастико“, и хазартния бос Васил Божков. Те са извадили по 100 хиляди лева чиста пара за Лили, а отделно са поели ангажимент към рекламната й кампания.

Двамата винаги са подкрепяли изявите на Лили, а в замяна тя не отказва да ги весели по всякакви поводи. Благодарение на тях звездата не се е бръкнала и лев за реклама и няма никакви разходи за организацията на концерта. Помощта от милионерите покрива наема на залата и хонорарите на екипа й, че дори има и остатък. Отделно звездата е прибрала по-дребни суми от няколко други фирми, които също са й помагали в организацията.

Плакатите и билбордовете за събитието са отпечатани от тях. Освен това във всеки супермаркет „Фантастико“ и офис на „Еврофутбол“ в цялата страна от месеци се мъдри ликът на Лили, приканваща феновете си в „Арена Армеец“ на 22 ноември.

Медийните изяви на примата също са напълно безплатни и тя заема цели часове телевизионен праймтайм с изтърканите си бръщолевения. Певицата хитро прикотка най-голямата електронна медия у нас Би Ти Ви за медиен партньор, а за безплатните й изяви по Нова тв се грижи верният й биограф Мартин Карбовски. А и без това никой журналист не би отказал интервю на Лили!

В крайна сметка с рекордното запълване на най-голямата родна зала тя запушва веднъж завинаги устите на критиците си и доказва, че е грандама №1 на българската музика.

 

Блокира София за 5 часа

Рекордният брой зрители, които ще се съберат в зала Арена Армеец“ на 22 ноември вечерта за концерта на примата, ще блокира София. От управата на съоръжението отсега водят разговори със Столична община и КАТ как да бъде създадена организацията около събитието, за да се избегнат инциденти.

Преминаването на автомобили по пътните артерии около залата ше бъде забранено час преди и час след концерта. Ще се пропускат само автобусите от градската мрежа. Отделно минимум 500 полицаи и още толкова стюарди ще са заети с опазването на обществения ред от 18 до 23 часа.

„Викат ни 3 дни преди концерта на инструктаж. Ще затворят движението за 5 часа и ще бъде чудо. Отсега е ясно, че цяла София ще е блокирана. Толкова хора на едно място на закрито досега не са събирани. Шефовете много се страхуват от инциденти. Проверяваме пожарогасители, аварийни изходи, чудо е“, коментира стюард, работещ в „Арена Армеец“.

 

Излиза без хитовете си, но с балет

Лили Иванова няма да пее най-големите си хитове, потвърдиха и хора, заети с организацията на концерта й. Първоначално примата била включила в репертоара си „Свири, щурче“, и то като откриваща песен. След като композиторът Найден Андреев й забрани да я изпълнява, звездата се вбесила и дори планирала на инат да я изпее. В крайна сметка обаче променила програмата и изключила от нея всичките си хитове, за които има спор с авторите на музиката и текстовете.

Така тя се лишава от евъргрийните на „Свири, щурче“, „Детелини“, „Осъдени души“, „Панаири“, „Ветрове“ и още 5-6 обичани от публиката песни. На практика певицата ще може да изпълнява само парчетата от последните два албума, издадени след 2000 г. и напълно непознати на верните й почитатели.

3а компенсация Лили се е постарала доста с хореографията на шоуто, издават от екипа по организацията. Тя е наела цели два балета, а ще има и 3D, и пиротехнически ефекти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Лили Иванова с рекордна печалба от концерта си в “Арена Армеец”"

  1. Доста странно е , че Лили Иванова няма да пее най-големите си хитове,а и ми се вижда вече прекален, че преминаването на автомобили по пътните артерии около залата ше бъде забранено час преди и час след концерта.Какво толкова жената просто отива да пее, защо трябва да се нарушава спокойствието и комфорта на хората които минават или искат да се приберат по домовете си.Въпреки че има пари и може да си позволи всичко все пак тя дори не плаща и за реклама и за организацията на концерта и защо…защото е Лили Иванова.Благодаря за пикантната статия.

    Отговор
  2. Не мога да повярвам, че за цели пет часа движението е било спряно само и само да отидат всички закупили си билет за концерта на Лили Иванова.Тя е една жена,която е доказателство, че годините нямат смисъл, и че ако искаш може да изглежда добре дори и на нейната възраст която все се пази в тайна, и всеки само предполага, но че е над 80 е над, спокойно можем да кажем че е супер бабе.Благодаря за тази информация, тя дори и да не пее най големите си хитове има много други песни,които публиката ще иска да чуе и да й се наслади.

    Отговор
  3. Може да говорят какво ли не за тази жена, че вече е баба и че не прилича на себе си и това, че крие годините си е малко глупаво.Но е факт че има глас, че изглежда именно за нейната възраст невероятно и ние едва ли дори ще стигнем до тези години с нашият начин на живот и напрегнато ежедневие.Това, че пълни огромна зала и че е пяла на места където малко хора могат да се похвалят е за уважение и поздравления и е жена за пример, че може да работиш до когато си пожелаеш.Благодаря за статията и снимките, които сте й направили.Знам че тя изпипва всичко преди да се качи на сцената.

    Отговор
  4. Гледайки тази жена,мака ри баба вече, никога не би й дал тези години, които е в момента.Пожелавам й да се чувства все така добре и жизнена на сцената. Има какво да де още на хората. Страхотно е да видиш , че и в другите страни я уважават и я канят в огромни зали, които са пълни. Жена,която пее на живо перфектно. Макар че ми се вижда доста тъжна нейната съдба, все асма си е останала, но има хора, на които това чувства им харесва и не се плашат.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *