Любо Нейков не пълнее от ядане, а от хормони и стрес

Любо Нейков

  Ако в родината ни има еквиваленти на дебелите американци, които сме свикнали да виждаме по снимки и интернет сайтове, един от тях със сигурност е Любо Нейков. Сред актьорската   гилдия   няма  толкова едрогабаритен представител, колкото звездата от „Комиците“ и „Столичани в повече“. През последните няколко седмици той дебелее със скоростни темпове, а зрителите все по-често питат на какво се дължи това.

Ако мислите, че Любо излапва една тава баница на закуска и 20 кебапчета с гарнитура на обяд, дълбоко грешите. Колкото и невероятно да звучи, талантливият актьор се храни с порцията на нормален средностатистически човек, а в някои дни и по-малко. Причината за наднорменото му тегло, което вече надхвърля 150 килограма, се корени в нездравословния му режим и начин на живот и на силния стрес.

Служебните ангажименти и срещи на Любо започват от ранни зори, а репетициите за предаването и изтощителните снимки за сериала продължават до вечерта. Самият актьор признава, че за едно денонощие му се събират едва по 4-5 часа сън.

  Крайно недостатъчно, имайки  предвид, че  8 часа в царството на Морфейе идеалният вариант за пълноценна почивка. В комбинация с това, тревогите около семейните дела и бебето у дома непрекъснато  държат организма на звездата стресиран.

Психическото състояние неминуемо рефлектира върху физиката и вместо да хапва регулярно, през три часа например, комикът посяга към храна   само когато е изнервен или ядосан. Тъпче се с шоколад, всякакви вредни десертчета, снаксове и чипс – неща, отдавна анатемосани от диетолози и специалисти по здравословно хранене.

Да промени начина си на живот и да се подложи на ограничаващ хранителен режим, със сигурност ще се отрази добре върху здравето на всенародния любимец. Дори тези мерки обаче не са гаранция, че той ще се отърве от внушителното количество мазнини, натрупани по цялото му тяло. Както се вижда и на екрана, Любо има не само търбух. Той трупа тлъстини върху краката, ръцете, ханша, гърба и най-вече лицето си. В медицината е доказано, че хора с подобно надебеляване си вредят не само естетически. Вътрешните органи на вити с мазнина и това усложнява функциите им. Най-много страдат   сърцето,  черният дроб и бъбреците, които работят на далеч по-бавни обороти при закръглените хора, отколкото при тези с нормално тегло.

Стресът обаче не е единственият виновник за ужасяващата фигура на комика. Любо има чисто здравословен проблем касаещ нивото на определени хормони, произвеждани от щитовидната му жлеза. Ниските стойности на хормоните, отговарящи за апетита, карат организма му непрекъснато да има нужда от енергия. Мозъкът работи така, че забавя метаболизма, за да може да натрупва повече хранителни запаси в съответните депа. Причината за рязкото напълняване е на лице и дори да ядете една вафла или бонбон на ден, тя ще ви се лепи, сякаш сте излапали огромна порция мусака например, обясняват лекари.

При Любо Нейков ситуацията е още по-зле заради факта, че той категорично отказва да се подложи на каквото и да е лечение или консултация със специалист. Прецедент е случаят преди няколко години, когато актьорът беше приет в болница по спешност.

Тогава той получи остра бъбречна криза и ще не ще, неистовите болки го принудиха да остане на легло, докато отделителната му система не изкара камъните и песъчинките. Само след броени дни Любо отново беше на работа, отказвайки препоръките да легне под ножа за операция.

Комикът предпочита да се лекува медикаментозно и всеки ден приема по една шепа хапчета – едните за бъбреците, а другите за хипертонията, тъй като високото кръвно налягане също го мъчи от години.

В това отношение, Любо прилича изцяло на екранния си персонаж от „Столичани в повече“ Рангел Чеканов. Откакто получи криза на остра сърдечна недостатъчност преди няколко епизода, бившият кмет на село Извор всеки ден пие по шепа хапчета, но отказва да се лекува в болница.

Дано само актьорът не получи инфаркт или, не дай боже, по-тежки последици от дебелината си, надхвърляща всякакви граници на нормалното, казват колегите му.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *