Водещият Евгени Генчев мечтаел да стане актьор, но в НАТФИЗ го скъсали брутално

Евгени Генчев се раздели скандално с Цвета Кирилова, след като тя го нарече плонжор

  Откакто миналото лято се изпокара жестоко с колежката си Цвета Кирилова, водещият на сутрешния блок по Нова Евгени Генчев се оправя без екранен партньор в предаването. Той разчита единствено на помощта на Павел Владимиров – Павката за по-лежерните теми, касаещи шоубизнеса и светския елит. В студиото се чувства в свои води, макар мнозина да го намират за скучен, досаден и дразнещ!

Евгени е категоричен, че от малък се справя сам с всичките си задължения и никога не е бил добър в колективните дейности. Затова е доволен, че шефовете на Нова не наели заместничка на напусналата Цвета, а му поверили изцяло „Здравей, България„.

Макар че в интернет бъка от критики по негов адрес, той не страда от липса на самочувствие. Оценява се като успешен водещ и е горд с това, което прави.

Роденият преди 32 години софиянец завършва с отличие столичната френска гимназия – едно от най-престижните родни школа. Още в ученическите си години той има амбиции за бъдещето си и мечтае да покори театралната сцена.

Родителите му са против да става актьор, но Генчев настоява да следва именно за такъв. Затова, щом завършва гимназия, се явява на приемен изпит в НАТФИЗ. Там обаче претърпява провал още на първия кръг. И досега той се срамува от резила си и избягва да отваря темата за актьорската академия.

Шестиците в дипломата му за средно образование му помагат да издържи успешно изпитите по литература и журналистика, след които е приет да следва „Връзки с обществеността“ в Софийския университет. Ученолюбивият Генчев обаче не се задоволява само с тази специалност. След нея завършва и политология.

През студентския си период Евгени поставя началото на същинската си журналистическа кариера. Един ден, докато се разхожда по коридорите на факултета, забелязва залепена обява, че предаване на Нова телевизия си търси сътрудници. Оказва се, че става дума за сутрешния блок, чието лице по онова време е Милен Цветков.

Тогавашният титуляр на „Здравей, България“ оценява качествата на напористия младеж и го взима за сътрудник. Няколко седмици по-късно обаче шефовете на медията махат от ефир опитния водещ. Но пък Евгени пожалват и го прехвърлят в нюзрума като репортер в политическия ресор.

Докато отразява събитията от парламента, Генчев се отраква и набира инерция. Запознава се с народните представители и схваща тънкостите на репортерството. Опитът му в тази сфера става основен коз при избора му за водещ на „Здравей, България“ миналата година, когато заема мястото на тотално провалилия се в сериозната журналистика Витомир Саръиванов.

В свободното си време Евгени е любител на планинарството и подобно на колегата си от Би Ти Ви Виктор Николаев обича колоезденето. Може да бъде забелязан да кара велосипеда си по столични паркове, но е труден за разпознаване, тъй като винаги е дегизиран с шапка идиотка и тъмни очила.

 

Има дете, живее без брак

От пет години Генчев живее на семейни начала с приятелката си Вени. Двамата са противници на брака и нямат намерение да узаконяват отношенията си. Връзката им става още по-силна миналото лято, когато на бял свят се появява наследникът им Боян. Журналистът няма много време за бебето, но когато си е вкъщи, гледа да помага, доколкото може, на любимата си и сменя памперсите на малкия.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *