Виртуозът Васко Василев живял в дом за изоставени деца

Васко Василев
Най-прочутият български цигулар Васко Василев, подобно на други родни знаменитости, не се е радвал на безгрижно и розово детство. И до ден днешен музикантът живеел с мисълта, че е грешка на съдбата, тъй като не бил планувано дете и родителите му не били подготвени за неговата поява. Два дни след раждането му, майка му и баща му взели единодушното решение да го оставят в институция. Професорът, който се грижел за здравето на пеленачетата бил близък приятел на семейството му и го приел без формалности и документи, с уговорката да се грижат добре за него докато решат по-нататъшната му съдба.

Бъдещият виртуоз живял половин година редом с други изоставени новородени до момента, в който не се появили неговите прабаба и прадядо от Пловдив. Именно възрастните хора го спасили от грозящата го съдба да прекара живота си до пълнолетие в злокобните домове за деца, лишени от родителска грижа.

В педиатрията преценили, че възрастната двойка е надеждна и с удоволствие й поверили грижите за малкия Васко. Съвестта и родителското чувство в майка му и баща му се събудили доста по-късно, когато те осъзнали, че имат доживотен ангажимент, от който не могат да се отърват дори след неуспешния опит. Впоследствие те се превърнали в мечтаните родители за всяко дете, защото самият Васко споделя, че никога не е бил свидетел на караници, разправии, свади и насилие в семейния дом.

Майка му и баща му давали рамо на всичките му увлечения и не държали на всяка цена да преуспее в живота. Именно това спомогнало за феноменалното развитие на таланта му, защото сверил на цигулката с любов, а не насила.

След като израснал той научил за премеждията си като пеленаче, но никога не е обвинил за тях родителите си. Травмата от миналото обаче се проявявала в нежеланието му да има деца, което той оправдавал с грижите за сестра си и прочутата цигуларка Ванеса Мей, с чиято майка Васко Василев имаше дълга любовна връзка.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *