ЦСКА заложена в две банки

Димитър Борисов – Гърнето и Иво Иванов – Праховеца

  “Титан“ е заложил футболния клуб ЦСКА и други свои активи като гаранция за кредит от 12,9 млн. лв., сочат документи, до които се добрахме. Особеният залог е учреден в полза на „Общинска банка“ срещу въпросния заем. Шест фирми от холдинга, сред които и собственикът на ЦСКА „Титан Спорт„, са заложени за обезпечаване на вземането. Сделката е сключена на 25 юни.

Според договора, подписан от шефа на „Титан“ Иво Иванов – Праховеца и директорите на банката Георги Беловски и Сашо Чакалски, парите се отпускат на три транша.

Единият от тях е овърдрафт кредит от 1,5 млн. лв.

В ЦСКА се говори, че именно с тези пари ще бъде спасен лицензът за участие в Лига Европа.

Договорът за кредит, от който се вижда, че фирмата собственик на ЦСКА "Титан Спорт" също е в заложените активи

„Червените“ са под мониторинг от УЕФА и до 2 юли, понеделник, трябва да платят около 1 млн. стари задължения. Сред тях фигурират борчове към „Черноморец“ за трансфера на Мишел Платини, неплатени мениджърски комисиони и заплати на бивши играчи и треньори.

Ако не ги оправят, ЦСКА рискува да изхвърчат от евротурнирите. Останалите близо 500 хилядарки от овърдрафта ще отидат за заплати на футболисти и треньори, казват още от „Армията“.

Другите около 11,5 млн. лв са за целеви разплащания на „Титан“, които не са свързани с футбола.

Интересното е, че ЦСКА и останалите активи на „Титан“ вече бяха заложени в „Българска банка за развитие“ за кредит от 17 млн. лв. още миналата година. Сега чрез тях се теглят други 13 млн.

Боклукчийски коли, самосвали и кофи за смет с еднаква регистрация фигурират и в двата договора.

Това означава, че кредити за общо 30 млн. лв. от две банки са обезпечени с едни и същи активи.

„Това не е престъпление, но ако „Титан“ престане да си плаща кредитите, „Българска банка за развитие“ ще има предимство да си събере вземанията разясни експерт от банковия сектор.

Според същия източник „Общинска банка“ няма начин да не е наясно, че ЦСКА и останалите активи на „Титан“ са заложени и в другата кредитна институция.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *