Нахранете косата!

Може ли храненето да подобри външния вид и структурата на храната? Освен да се грижим за косата с най- добрите продукти, има някои много полезни храни.

koprinena-kosa

Това не означава, разбира се, че ако изядем огромно количество от тях, косата изведнъж ще стане като от реклама. Чудесата не съществуват. Трябва да ги включим в обичайния си начин на хранене и така постепенно ще подобрят косата ни.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Мастните есенциални киселини. Съдържат се в маслата от семена, най- вече в зехтина. Също в големи количества в някои видове риба като риба тон, сардини, и др., също и в ядките. Тялото не може да произвежда мастни киселини, затова трябва да ги приемаме чрез храната. Съдържат антиоксиданти, които предпазват косата от остаряване. Освен това овлажняват отвътре, предпазват косата от изсушаване.

kosa-priroda

Витамин В. Витамините от тази група за важни за поддържането на косата:
– Витамин В2 заздравява структурата на косъма и се съдържа в черния дроб, бирената мая, орехите, месото, бобовите или млечните продукти.
– Витамин В6 предпазва косата от омазняване, прави я здрава. Съдържа се в портокал, банани, пълнозърнести храни, зеленчуци, бирена мая.
– Витамин В7 се съдържа в киселото мляко, пъпеша, цитрусите, бобовите. Стимулира растежа на косата.
– Витамин В8 предпазва от косопад и се съдържа в жълтъка на косата, соята, маята и доматите.
– Витамин В9, известен като фолиева киселина. Въздейства върху меланина, като поддържа цвета на косата. Съдържа се в житния зародиш, морковите, доматите, магданоза, зеленолистните зеленчуци.

Сяра. Не се стряскайте от името. Този елемент се съдържа в много храни. Служи за производство на повече кератин и колаген, които са важни, за да имаме здрава и блестяща коса. Съдържа се в яйцата, лука, зелето, праза, чесъна.

Цинк. Много е важен за поддържането на кожата и косата. Участва в растежа на клетките, концентриран е основно в косата и ноктите. Цинкът се съдържа в повечето ядки – орехи, лешници, тиквени семки, фъстъци. Също така в чесъна, лука, лещата, боба, нахута и соята.

Витамин Е. Предпазва от въздействието на свободните радикали, предпазва от UV- лъчите. Съдържа се в житния зародиш, авокадото, краставиците, целите зърна, зелените зеленчуци.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *