Човек на Братята Маргини строи спортна зала в Русе

Братята Маргини - Красимир Маринов и Николай Маринов

  Модерната спортна зала в Русе се гради под зоркото око на човек от бившата силова групировка СИК, с която навремето е работил премиерът Бойко Борисов, установи журналистическа проверка по сигнал от дунавския град.

Залата, за която се отделят допълнително 33 милиона, за да бъде довършена, се строи от „Проект Русе“ АД. Публична тайна е, че зад дружеството стоят няколко големи бизнесмени, сред които са и петролните босове братя Бобокови. Представител на „Проект Русе“ АД обаче е наборът на Бойко Борисов – Райчо Райков. Той е и в борда на директорите на фирмата, която инвестира ударно в строителство край Дунав.

По-интересна обаче е историята на бизнесмена Райчо Райков. В миналото той е сред най-близките хора на Красимир Маринов – Големия Маргин. Заедно с разстреляния през 2005 г. гангстер Дмитрий Минев-Руснака тримата са равноправни съдружници в две фирми, които се занимават с туризъм, хотели и заведения.

Райчо Райков

Според хора, които познават добре Райчев, той минава за финансовия гений на Маргините и Руснака, когато се отделят от Венци Стефанов, Маджо и Стоил Славов със скандал. Преди 7-8 години, точно в разгара на войната между двете крила в СИК, Райчев се отдава на собствен бизнес заедно със семейството си.

През 2003 г., когато Борисов е главен секретар на МВР, дори става директор на „Свободната безмитна зона“ в Русе.

Три години по-късно, през 2006 г, започва съвместен бизнес с Манол Велев, който година по-късно ще бъде прострелян и ще остане неподвижен.

Райчо Райков става изпълнителен директор на акционерното дружество

„Проект Русе“ през 2007 г. Идването на власт на ГЕРБ две години по-късно бележи огромен скок в бизнеса на фирмата.

„Проект Русе“, ръководено от сикаджийския приятел Райчо Райков, печели ударно концесии и проекти от държавата и общината. Има построен и мол в крайдунавския град. Най-голямата инвестиция обаче е в спортната сграда, която в началото е проектирана за 99 милиона лева, но миналата година правителството отпуска още 33 милиона, за да бъде завършена. Дори през 2011 г. Бойко Борисов отива на крака да види как върви строежът на залата.

Въпреки това обектът не е завършен и с него има огромни проблеми. Един от съдружниците в „Проект Русе“ – Пламен Бобоков, се е отказал да участва повече в начинанието, а в общинския съвет текат преговори между партиите как да се спаси положението, защото скоро нямало изглед залата и комплексът към нея да бъдат завършени. Остава тайна къде са заровени милионите, които са отпуснати за спортната зала.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *